Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Heroltice budou mít novou kanalizaci a čistírnu vod. Vymění se skoro tři kilometry potrubí

Opravy stávající kanalizace a stavba nové splaškové kanalizace a čistírny odpadních vod – to bylo hlavní téma setkání zástupců města a obyvatel Heroltic. A vypadá to, že v únoru 2020 by mělo být zcela hotovo.

Investorem uvedené stavby v Herolticích je statutární město Jihlava, zástupcem investora a manažerem stavby pak Jihlavské vodovody a kanalizace a.s. Rozpočet stavby se blíží třiceti čtyřem milionům korun.

Délka nově budovaného kanalizačního řadu je více než dva kilometry, při jeho stavbě bude provedeno také přes osmdesát nových kanalizačních přípojek s celkovou délkou téměř 700 metrů. Díky místnímu terénu bude splašková kanalizace gravitační se samospádem a bez potřeby přečerpávání. Kanalizace bude ústit do nově vybudované aktivační čistírny odpadních vod s kapacitou zpracování odpadní vody pro 300 obyvatel, což by mělo stačit i pro dlouhodobější rozvoj obce. Čisticí nádrže budou uvnitř objektu a opatřeny kvalitní vzduchotechnikou, aby bylo zamezeno obtěžujícímu zápachu. Vyčištěná odpadní voda bude vypouštěna do obecního rybníka Pod vsí ve vlastnictví města.

„Výrobní náměstek společnosti JVAK Zbyněk Morkus představil celý projekt místní zaplněné hospodě. Obyvatelé měli možnost zeptat se na dopady projektu i prvního náměstka primátorky Petra Laštovičky, ředitele společnosti JVAK Jiřího Benáčka a vedoucí Odboru správy realit města Jihlavy Dany Kratochvílové,“ uvedl Martin Kukla, mluvčí jihlavské radnice.

Díky tomuto setkání můžeme předejít případným komplikacím a informovat místní o změnách a omezeních, které mohou v souvislosti se stavbou nastat. Vedle toho zde mají místní i velmi praktickou možnost předjednat s dodavatelem konkrétní technické požadavky, například přetrasování jejich přípojky,“ shrnul přínosy setkání náměstek primátorky Petr Laštovička.

Stavba je naplánována na celkem pět etap. Pokud to dovolí klimatické podmínky, bude probíhat i přes zimní období.

Uvedené stavební práce byly v Herolticích zahájeny na konci října letošního roku. Termín dokončení je stanoven na únor roku 2020.

Foto pixabay.com

Štítky Heroltice, voda, čistírna, kanalizace, Jihlava, Jihlavské vodovody a kanalizace a.s., Martin Kukla

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Heroltice budou mít novou kanalizaci a čistírnu vod. Vymění se skoro tři kilometry potrubí | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.