Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Národní potravinová sbírka: V Jihlavě se vybralo dvakrát více než vloni. Nejvíce bylo těstovin

Lidé v celé České republice se mohli v sobotu 10. listopadu zapojit do Národní potravinové sbírky. Jedno z odběrných míst bylo také v Jihlavě, sem lidé donesli celkem 86 kilogramů potravin a 22 kilogramů drogerie.

Během soboty se v Jihlavě sešlo největší množství těstovin, těch bylo rovných 22 kilogramů. Dále lidé nosili rýži, čočku, cukr, čaj, kávu, konzervy, cereálie, sladkosti a dětskou výživu. Z drogerie se sešlo všechno možné – sprchové gely, prášky na praní, zubní kartáčky a pasty, jar či dětské vlhčené ubrousky.

„Vybrané věci jsme spravedlivě rozdělili mezi šest maminek samoživitelek a zbytek poputuje do Národní potravinové banky, která je předá dál těm, kteří to nejvíc potřebují,“ vysvětluje osud vybraných potravin a drogerie Hana Marhanová z Českého rozhlasu Vysočina, kde bylo sběrné místo pro Jihlavu, a dodává: „Moc děkujeme všem, kteří se do sbírky zapojili a pomohli tak lidem, kteří jsou v tíživé finanční situaci.“

Vybrané množství potravin a drogerie v Jihlavě – tedy 108 kilogramů celkem – je skoro dvakrát více než se vybralo v roce 2017.

Foto Český rozhlas Vysočina

Štítky Národní potravinová sbírka, potraviny, drogerie, pomoc, Jihlava, jídlo, Česko, Český rozhlas Region (Vysočina)

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Národní potravinová sbírka: V Jihlavě se vybralo dvakrát více než vloni. Nejvíce bylo těstovin | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.