Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

FOTO: Zachránil život ženě, která prodělala akutní infarkt. Dnes byl oceněn kolegy policisty

Policisté na Vysočině mají mezi sebou dalšího opravdového hrdinu. Řeč je o policistovi ze žďárského oddělení, který byl dnes oceněn ředitelem vysočinských policistů Milošem Trojánkem. Zmíněný čtyřiatřicetiletý policista Stanislav Sochor zachránil život ženě, které se v jejím bytě udělalo špatně.

Policista v době svého volna v noci z 28. na 29. srpna poskytl první pomoc ženě, které se udělalo nevolno v jejím bytě. Žena měla kolem půl druhé v noci záchvat, dusila se a nemohla dýchat. Vyšla proto ze svého bytu na balkon, aby se nadýchala čerstvého vzduchu, ale její zdravotní stav se rychle zhoršoval. V bytě o poschodí níž právě spal policista Stanislav Sochor, který přes otevřené balkonové dveře uslyšel podezřelé vzdychání a chroptění. Rychle vstal a  vyšel na balkon, kde  zjistil, že sousedka bydlící v bytě nad ním má akutní zdravotní potíže a potřebuje urychleně pomoc. Stanislav Sochor volal na sousedku, aby přešla z balkónu ke dveřím a tyto vchodové dveře se mu pokusila otevřít.

„Utíkal jsem rychle po schodech nahoru k bytu paní sousedky, které se podařilo odemknout mi dveře. Viděl jsem ji, jak už nemůže popadnout dech, proto jsem se jí snažil pomoc. Ona byla pokrčená u dveří a nemohla ani mluvit, začala modrat v obličeji. Bouchnul jsem ji opakovaně do zad, zvedl jsem ji, aby se mohla nadechnout a odnesl ji do místnosti, kde jsem ji položil do stabilizované polohy. Žena začala lépe dýchat a já jsem okamžitě volal na místo zdravotnickou záchrannou službu,“ popsal dramatické okamžiky zachránce s tím, že žena měla ještě starost, kdo se postará o jejího psa a o uzamčení bytu. Policista ji přislíbil, že se o všechno sám postará. „Do příjezdu zdravotnické záchranné služby policista kontroloval životní funkce ženy, snažil se s ní neustále komunikovat. Po příjezdu zdravotnické záchranné služby posádka ženu odvezla do nemocnice,“ uvedla k záchraně života Dana Čírtková, krajská policejní mluvčí.

Až teprve po několika dnech se Stanislav Sochor dozvěděl, že jeho sousedka onu osudnou noc   prodělala akutní infarkt a pouze jeho rychlý zásah a přivolání odborné pomoci na místo ženě zachránily život. „Chtěla bych poděkovat panu Stanislavu Sochorovi za záchranu života, kdy jeho pomoc a okamžité jednání vedlo k tomu, že jsem stále mezi živými. Ve svém volném čase a mimo službu jednal naprosto profesionálně,“ napsala žena v děkovném dopise, který adresovala vedoucímu územního odboru Žďár nad Sázavou.

„Tento příběh dokládá, že máme mezi sebou kolegy, kteří dokáží v pravou chvíli adekvátně zareagovat na vzniklou situaci a není jim lhostejné, co se děje v jejich okolí, i když zrovna nejsou ve službě. Profesionální počínání kolegy při záchraně životy ženy může být příkladem pro ostatní policisty a právem si zaslouží poděkování a uznání,“ doplnil krajský ředitel.

Jak doplnila policejní mluvčí Dana Čírtková, praporčík Stanislav Sochor prokázal osobní statečnost a duchapřítomnost a svým profesionálním jednáním a poskytnutím první pomoci zachránil ženě život. Dělá tak dobré jméno nejen Krajskému ředitelství policie Kraje Vysočina, ale celému policejnímu sboru a je příkladem pro všechny své kolegyně a kolegy.

Čtyřiatřicetiletý Stanislav Sochor slouží u policejního sboru deset let a je služebně zařazen na obvodním oddělení ve Žďáře nad Sázavou.

Foto Policie ČR

Štítky policie, záchrana, ocenění, infarkt, Stanislav Sochor, Kraj Vysočina, balkon, zdravotnická záchranná služba, Žďár nad Sázavou, Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Zachránil život ženě, která prodělala akutní infarkt. Dnes byl oceněn kolegy policisty | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.