Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Podpořte dobrou věc a zlepšete si fyzičku. Benefiční běh na Hluboké pomůže zajistit vzdělávání dětí na druhém konci světa

„Vyběhněte s námi naproti lepším zítřkům - pro sebe nebo pro druhé, kteří potřebují pomoci.“ Tímto mottem se snaží pořadatelé 1. benefičního běhu pro Hvězdici přimět širokou veřejnost k účasti na akci, která proběhne už v neděli 16. září ve Sportovně-rekreačním areálu na Hluboké nad Vltavou v rámci mezinárodního filmového festivalu Voda Moře Oceány. Všichni soutěžící svou účastí podpoří vzdělávání a sociální zabezpečení dětí v Kambodži.

„Díky vašemu příspěvku budou moci děti v Kambodži jít do školy a vzdělávat se, čímž zabezpečí budoucnost sobě a své budoucí rodině,“ říká za pořadatele Zuzana Reifová.

Organizátoři si pro soutěžící připravili běh na 5 a 10 kilometrů měřený profi časomírou. Trasa povede po cyklostezce podél řeky Vltavy z areálu Hluboká směrem na Purkarec. Na ty nejmenší čeká dětský závod.

Startovné dětského závodu je 100 korun. Startovné závodu na 5 a 10 kilometrů je 200 korun. „Kompletní výtěžek z akce bude připsán na transparentní účet Hvězdice,“ dodala za pořadatele Markéta Nováková. Právě tato nezisková organizace z Českých Budějovic za dobu svého fungování odvedla v Kambodži velký kus práce. První školu postavila za čtyři a půl měsíce. První výuka ve škole začala v roce 2014, teď budou zahajovat pátý ročník. Druhou školu čeká letos premiéra. Za neziskovou organizací stojí devětadvacetiletá Veronika Pospíšilová. „Děti se mě často ptají, proč jsem tam postavila zrovna školu a ne třeba nemocnici. Jedním z důvodů je genocida, která tam proběhla v sedmdesátých letech, při které byli vyvražděni všichni intelektuálové, ale hlavní důvod byl zase hrozně jednoduchý. Školu tam v tu chvíli potřebovali,“ vysvětluje. A právě zaplacením startovného můžete i vy přispět svou trošku na dobrou věc.

Pokud se necítíte na běh, přijďte podpořit účastníky k trati, zacvičit si jógu a užit si skvělou neděli třeba s celou rodinou. Po dobu celé akce bude sportovně-relaxační areál otevřen v celé své kráse. Vyzkoušet tak můžete lanový park, špuntárium, minigolf, workout hřiště a další.

Aktuální informace k běhu, doprovodnému programu a informace, jak se registrovat, najdete ve facebookové události.

Autoři

Štítky Kambodža, běh, benefice, Hvězdice, Hluboká nad Vltavou, Vltava, Purkarec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podpořte dobrou věc a zlepšete si fyzičku. Benefiční běh na Hluboké pomůže zajistit vzdělávání dětí na druhém konci světa | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.