Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Neptunova kašna na jihlavském náměstí bude po nutné opravě opět napuštěna vodou

Po nutné opravě bude vodou opět napuštěna dominanta horního jihlavského Masarykova náměstí – Neptunova kašna. Letos v červnu pracovníci odboru správy realit zjistili, že kašna netěsní. Voda zatékala do technologické šachty a bylo nutné ji opravit. Kašna tak musela zůstat přes léto bez vody a příští úterý 11. září bude opět napuštěna.

„Odborná firma kašnu během prázdnin opravila, v druhé polovině srpna však došlo ještě k lokální poruše rozvodu vody z technologické šachty, kterou bylo navíc nutné opravit,“ uvedl Ondřej Stránský z městského odboru správy realit.

Celková cena za opravy činila více než 329 tisíc korun. „Na akci má statutární město Jihlava podanou žádost o finanční prostředky z rezervy programu Regenerace městské památkové rezervace,“ doplnil Ondřej Stránský s tím, že Neptunova kašna bude napuštěna v úterý 11. září od 8 hodin. 

Voda se však v obou kašnách příliš dlouho objevovat nebude. Město je podle počasí každoročně kolem konce října a začátku listopadu na zimu vypouští a osazuje dřevěným zakrytováním.

Foto Magistrát města Jihlavy

Štítky Neptunova kašna, voda, napuštění, oprava, kašna, Masarykovo náměstí, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Neptunova kašna na jihlavském náměstí bude po nutné opravě opět napuštěna vodou | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.