Počasí dnes19 °C, zítra18 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

V jihlavské zoologické zahradě uhynul žirafí sameček Manu. Příčinu úmrtí určí výsledek pitvy

Smutná zpráva přišla z jihlavské zoologické zahrady. V pátek 29. června ve večerních hodinách přišla o osmiletého samce žirafy severní núbijské, který nesl jméno Manu. Uhynul, příčina zatím není známá. Podle vyjádření Martina Maláče, mluvčího Zoo Jihlava, sameček uhynul po akutních, krátkých a závažných střevních potížích.

Více informací budeme mít po dokončení pitvy a po obdržení výsledků veterinárních testů. Bohužel, i taková věc patří k činnosti zoologických zahrad a je nutné uvědomit si, že i smrt je součástí života,“ stojí na facebookové stránce jihlavské zoologické zahrady.

Jihlavská zoo začala chovat žirafy v roce 2013. Jako první do nového výběhu dorazil samec Paul z Německa (žirafa síťovaná), druhý v pořadí byl samec Zuberi z belgického Bellevaerde parku (žirafa Rothschildova). Později dorazil z Ostravy třetí nový obyvatel, samec Manu (rovněž žirafa Rothschildova). 

Expozice žiraf je druhou dokončenou stavbou projektu Zoo pěti kontinentů. Svým vzhledem evokuje africkou savanu a u pavilonu vyrostly ochozy s vyhlídkami, takže návštěvníci se mohou dívat žirafám takřka „z očí do očí“. 

Foto Facebook: Zologická zahrada Jihlava

Štítky žirafa, úmrtí, Zoo Jihlava, zoologická zahrada, Zoologická zahrada Jihlava, Německo, Ostrava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V jihlavské zoologické zahradě uhynul žirafí sameček Manu. Příčinu úmrtí určí výsledek pitvy | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.