Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Do Jihlavy přijede fotbalová Sparta. Na rizikový zápas se chystají také policisté

V souvislosti s pátečním fotbalovým utkáním HET ligy mezi FC Vysočina Jihlava a AC Sparta Praha připravili policisté na Vysočině bezpečnostní opatření, protože toto utkání bylo vyhodnoceno jako rizikové. Policisté budou situaci monitorovat před utkáním, během něj i po jeho skončení.

„Prioritou policistů Krajského ředitelství policie kraje Vysočina bude dohlížet před začátkem utkání na bezproblémový příjezd a poté příchod fanoušků pražského týmu do sektoru hostí. Musíme zajistit, aby nedošlo k žádným vzájemným střetům mezi fanoušky obou mužstev. V lokalitě kolem fotbalového stadionu bude naším prvořadým úkolem zabezpečit bezpečnost, veřejný pořádek a ochránit zdraví a majetek občanů,“ sdělil k pátečním opatřením v Jihlavě David Linhart, policejní mluvčí.

Policie bude situaci hlídat před začátkem utkání, v jeho průběhu a také po jeho skončení, kdy se budou lidé vracet ze stadionu domů a ke svým autům.

Do akce budou nasazeni také dopravní policisté. „Dopravní policisté budou mít především na starosti dohled nad bezpečností a plynulostí silničního provozu v nejbližším okolí stadionu. V případě, že to bude vzniklá dopravní situace vyžadovat, budou policisté na křižovatkách v okolí stadionu regulovat provoz. Naší pozornosti neujdou ani parkoviště a místa určená k parkování vozidel,“ pokračuje ve výčtu Linhart.

Na místě budou také členové krajského antikonfliktního týmu, kteří mají za úkol zprostředkovat kontakt a zajistit komunikaci mezi policií a fanoušky, a to především s příznivci hostujícího týmu. Do bezpečnostního opatření se zapojí také strážníci Městské policie Jihlava.

Foto FC Vysočina Jihlava

Štítky FC Vysočina, AC Sparta Praha, policie, opatření, bezpečnost, FC Vysočina Jihlava, Kraj Vysočina, fotbal

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do Jihlavy přijede fotbalová Sparta. Na rizikový zápas se chystají také policisté | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.