Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Graffiti na zdi v jihlavské Bezručově ulici se během tohoto týdne začalo vybarvovat

Jihlavská radnice v loňském roce dostala nápad oživit velkou zeď u parkoviště v jihlavské Bezručově ulici. A u té příležitosti vypsala soutěž, do níž se mohli přihlásit výtvarně nadaní umělci. Ze čtyř návrhů vybrala komise námět Jakuba Menšíka, který Jihlavu zobrazuje jako spojnici mezi západem a východem, Čechy a Moravou či Prahou a Brnem. Jakub Menšík začal na ploše 130 metrů čtverečních pracovat tento týden.

Zatím to vypadá, že bude vše hotové do dvou týdnů. Můžou ale nastat nějaké komplikace, záleží také na počasí, takže se nedá určit přesný termín dokončení,“ řekl Jakub Menšík.

S nápadem využít nově opravenou plochu pro velké grafické dílo přišli zástupci firmy Stavotop Jihlava, s.r.o., která vlastní nemovitosti v přímém sousedství s parkovištěm. Nabídku radnice přivítala. „Město uhradí náklady spojené s pořízením zejména podkladových vrstev, barev a materiálu do výše třiceti tisíc korun,“ dodal primátor Rudolf Chloupek.

Vítězný návrh Jakuba Menšíka 

„Dílo jako celek symbolizuje harmonii a rovnováhu ve všech oblastech života, kterou Jihlava poskytuje,“ uvedl osmatřicetiletý Jakub Menšík, který má s malbou na zdi již dvacetileté zkušenosti.

„Jeho práci lze vidět na soukromých domech po Jihlavě i na volně dostupných plochách pro graffiti,“ doplňuje Radek Tulis, mluvčí jihlavské radnice.

ČTĚTE TAKÉ: Zeď v Bezručově ulici oživí dílo Jakuba Menšíka. Ukáže Jihlavu jako město, co spojuje 

Zdroj Magistrát města Jihlavy

Štítky graffiti, Bezručova, návrh, radnice, Jakub Menšík, Jihlava, Česko, Praha, Brno, Morava, Rudolf Chloupek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Graffiti na zdi v jihlavské Bezručově ulici se během tohoto týdne začalo vybarvovat | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.