Počasí dnes12 °C, zítra19 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Začíná houbařská sezona. Využijte jarní mykologickou poradnu v jihlavském muzeu

Letošní jarní slunné dny a svěže zelená příroda lákají k procházkám po lese. Z nich si můžeme odnést první houbařské úlovky, které zaručí jedinečný kulinářský zážitek. Jihlavské Muzeum Vysočiny zve na mykologickou přednášku, kde se lidé dozví mnoho spoustu zajímavých informací.

„Víte, že v jarním lese můžete najít výtečné houby? Přijďte a nechte se inspirovat přednáškou jihlavského muzea. A pokud si následně nebudete jistí, zda nasbírané houby jsou ty správné, můžete je zanést odborníkům do mykologické poradny,“ uvedla Jana Fischerová, náměstkyně hejtmana pro oblast kultury, památkové péče, cestovního ruchu a mezinárodních vztahů.

Už tento pátek 4. května se v Malovaném sále Muzea Vysočiny Jihlava uskuteční přednáška Oldřicha Jindřicha s názvem Jarní houby. Oldřich Jindřich je odborníkem na kuřátkovité houby a zpracování hub, a proto se posluchači mohou těšit i na výborné houbové recepty. V rámci přednášky budou představeny jedlé i nejedlé houby brzkého i pozdního jara. Možná budete překvapeni, jaké množství hub se už nyní dá v lese najít.

Zároveň v pondělí 7. května odstartuje letošní jarní houbařská poradna pro širokou veřejnost. Díky dlouhodobé spolupráci muzea s místním mykologickým klubem bude tato tradiční bezplatná poradna fungovat po celý květen i červen každé pondělí od 16 do 17 hodin v předsálí Muzea Vysočiny Jihlava.

„V případě, že vám nebude vyhovovat výše uvedený čas, je možné nechat pokud možno čerstvou a neořezanou houbu s kontaktními údaji a místem nálezu na pokladně muzea v kterýkoliv jiný otevírací den,“ upozornila na jedinečnou možnost identifikace neznámých avšak zajímavých úlovků Jana Fischerová.

Na podzim se vášniví houbaři mohou dále těšit na výstavu hub, která se koná pravidelně rovněž v jihlavském muzeu. Konkrétní termín, který je navíc závislý na počasí, najdou zájemci v dostatečném předstihu na webových stránkách muzea.

Tisková zpráva | Foto pixabay.com | Zdroj Kraj Vysočina

Štítky houby, sezona, poradna, mykologie, muzeum, přednáška, Muzeum Vysočiny Jihlava, les, Jana Fischerová, kultura

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Začíná houbařská sezona. Využijte jarní mykologickou poradnu v jihlavském muzeu | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.