Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V centrálním skladu GLS se nyní nezastaví, další frmol zažijí kvůli povánočním slevám

Předvánoční špičku zažívají v těchto dnech zaměstnanci centrálního distribučního skladu dopravní společnosti GLS Czech Republic v Jihlavě. Před Vánocemi projde skladem, z něhož se balíky distribuují po celé republice i do zahraničí, téměř třikrát tolik než v běžný čas.

„Ke zvládnutí nejhektičtějšího období celého roku vždy přijímáme brigádníky, kteří zvýší počet zaměstnanců zhruba o 20 procent,“ řekl ředitel společnosti Pavel Včela.

Hlavním úkolem pracovníků třídicího uzlu, kde začíná směna kolem 18.hodiny, je spolehlivě a včas během osmi hodin přetřídit zásilky tak, aby už druhý den ráno dojely do doručovacích dep. „Balík se po vstupu do třídicí linky zváží a naskenuje, čímž se zaeviduje do systému. Současně se synchronizuje také s kamerovým systémem, který balík sleduje po celou dobu transportu po dopravnících,“ popsal cestu každé zásilky Včela.

Proces končí uložením balíku do přepravního kontejneru, v němž pak putuje do doručovacího depa, kde musí být druhý den ráno do 6 hodin. V Česku je dohromady 16 doručovacích dep, přičemž jsou rozmístěny tak, aby pokryly celé území. „Například celá Šumava se pokrývá z depa v Českých Budějovicích,“ dodal Včela. Z doručovacích dep už řidiči balíky rozvážejí adresátům.

Předvánoční období podle Včely začíná již v září, kdy se na zvýšený prodej předem připravují obchody. Na to pak plynule navážou předvánoční nákupy doplněné marketingovými akcemi elektronických obchodů. Internetový prodej podle Včely meziročně narůstá zhruba o pětinu.

Jihlava má výhodnou pozici

Po Vánocích se situace krátce vrátí k normálu, ale po svátcích představují další špičku výprodeje.  Provoz se v třídicím centru zvýší pravidelně například na jaře zvýšeným nákupem věcí pro zahrádkáře a chataře a před letními dovolenými.

GLS přepravuje balíky do 50 kilogramů hmotnosti a maximálně dvou metrů délky, a to hlavně mezi firmami nebo od obchodníků ke spotřebitelům. Jihlavu si GLS vybrala mimo jiné i kvůli výhodné poloze města v sousedství dálnice D1. Denně se tam kromě národních přepravních linek odbavují i linky spojující Jihlavu s evropským překladištěm GLS v Neuensteinu a s distribučními centry v Rakousku, Polsku, Slovensku a Maďarsku. V areálu sídlí i centrála české pobočky GLS.

Společnost GLS Czech Republic je dceřinou firmou General Logistics Systems s ústředím v nizozemském Amsterodamu. Prostřednictvím vlastních a partnerských společností provozuje síť pokrývající 37 evropských zemí. Se zbytkem světa je propojena přes smluvní partnery. Se svou pozemní sítí se řadí k předním poskytovatelům balíkových služeb v Evropě, kde disponuje 39 centrálními překladišti a 688 depy. Zhruba 14 tisíc zaměstnanců zpracuje 436 milionů balíků ročně. Každý den vyjíždí na silnice okolo 19 tisíc vozidel GLS. Ve finančním roce 2014/15 dosáhla GLS obratu 2,1 miliardy eur.

Foto www.firmy.cz | Zdroj ČTK

Štítky Jihlava, General Logistics Systems, Česko, Vánoce, Evropa, Polsko, Rakousko, Maďarsko, Slovensko, Amsterdam

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V centrálním skladu GLS se nyní nezastaví, další frmol zažijí kvůli povánočním slevám | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.