Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Letos se v Jihlavě vyvezlo skoro patnáct tun odstrojených stromků. Poslouží na štěpky

Skoro patnáct tun odstrojených vánočních stromečků v tomto roce vyvezly Služby města Jihlavy (SMJ). První mimořádný vývoz proběhl přímo na Tři krále 6. ledna. Další pak za týden a v dalších dnech už bylo stromečků méně, jezdilo proto už jen jedno kontejnerové vozidlo.

V sobotu 6. ledna jezdila po Jihlavě dvě popelářská auta s posádkou, která sbírala použité vánoční stromečky.

„Druhý svoz proběhl o týden později, v sobotu dne 13. ledna. Do ulic města se opět vydala dvě popelářská auta s posádkami, které sbíraly použité stromky. V následujících dnech už kvůli menšímu množství vyhozených stromků jezdilo jenom kontejnerové vozidlo,“ popisuje Martin Málek, mluvčí SMJ.

Svezeno bylo letos celkem 14,98 tuny použitých vánočních stromků. Následně se odvezly na kompostárnu v Henčově u Jihlavy.

Pokud to počasí dovolí, tak v březnu proběhne jejich štěpkování. Biologicky rozložitelný odpad v podobě štěpek se použije jako základ do nového kompostu.

Použité stromečky budou pracovníci SMJ svážet i nadále, ale už dohromady s komunálním odpadem, protože už jich je velmi málo.

„Přesto prosíme občany, aby odstrojené stromky pořád dávali ke kontejnerovým stáním na odpad. Díky tomu nebudou vznikat zbytečně černé skládky. Vyhozené stromky se tak nebudou válet po sídlištích a ulicích města,“ uzavírá s prosbou Martin Málek.

Foto Služby města Jihlavy

Štítky SMJ, vánoční, stromky, kompost, štěpky, kompostárna, Jihlava, vánoční stromek, Martin Málek, Henčov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Letos se v Jihlavě vyvezlo skoro patnáct tun odstrojených stromků. Poslouží na štěpky | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.