Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Jihlavská radnice nechala opravit kapli Nanebevstoupení Páně na ústředním hřbitově

Při návštěvě jihlavského ústředního hřbitova v Žižkově ulici nyní mohou návštěvníci vidět opravenou kapli Nanebevzetí Páně. Kromě oprav nechala jihlavská radnice doplnit tabuli s informacemi o stavbě, která je spolu s celým areálem ústředního hřbitova vedená jako nemovitá kulturní památka.

„Dodavatel opravil venkovní omítky a sokl, provedl kompletní novou malbu fasády, očistil a ošetřil proti povětrnostním vlivům kamenné prvky, provedl menší opravy střechy, vyměnil elektroskříň a obnovil nátěr ochranného pletiva oken. Provedené jsou i lokální opravy vnitřních omítek a vnitřního točitého schodiště,“ popsal dokončenou akci Ondřej Stránský z odboru správy realit.

„Jsem rád, že se oprava udělala, přispěje k důstojnosti smutečních obřadů i k celkové kultuře prostředí ústředního hřbitova,“ vyjádřil se náměstek primátora po oblast správy městských realit Radek Popelka.

Celkové náklady se vyšplhaly na zhruba 2,3 milionu korun. Dodavatelem byla firma Vlastimil Zelený z Brtnice, která ve výběrovém řízení nabídla nejnižší cenu.

Zdroj Magistrát města Jihlavy

Štítky Kaple Nanebevzetí Páně, hřbitov, oprava, Nanebevstoupení Páně, Radek Popelka, Brtnice, kaple

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlavská radnice nechala opravit kapli Nanebevstoupení Páně na ústředním hřbitově | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.