Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Lidé v Jihlavě se mohou zapojit do Národní potravinové sbírky. Vítána je také drogerie

Již popáté budou moci lidé pomáhat těm, kteří jsou ohroženi chudobou. Řeč je o Národní potravinové sbírce, která proběhne v sobotu 11. listopadu na 750 místech po celé České republice. Výjimkou nebude ani krajská Jihlava. Do sbírky se letos již podruhé aktivně zapojuje také Český rozhlas a jeho zaměstnanci. A právě do jeho regionální stanice v Jihlavě lidé budou moci nosit trvanlivé potraviny a také drogerii.

Další sběrná místa Českého rozhlasu budou v Praze, Českých Budějovicích, Olomouci, Ostravě a v Liberci.

Podporou Národní potravinové sbírky vyjadřuje Český rozhlas především solidaritu s lidmi, kteří se ocitli z různých důvodů na životním rozcestí a potřebují pomoc alespoň při zajištění základních potřeb, jako je jídlo.

Dalším důležitým aspektem této kampaně je medializace témat spojených s efektivním nakládáním potravin, o nichž Český rozhlas také informuje. „Po loňském roce, kdy se poprvé v Českém rozhlase v Praze otevřelo pro zaměstnance a širokou veřejnost sběrné místo pro potravinovou sbírku, jsme se v letošním roce rozhodli otevřít sběrná místa i v regionálních studiích tam, kde to podmínky a především dostupnost rozhlasových budov umožňují. Cílem je dát příležitost našim posluchačům pomáhat také přímo ve svých regionech,“ uvedl generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral.

Dary je možné nosit až do večera 

Dary od veřejnosti míří buď do potravinových bank, nebo přímo sociálním a charitativním organizacím, které v daném regionu či městě pomáhají lidem v nouzi. Národní potravinovou sbírku organizuje Byznys pro společnost ve spolupráci s Armádou spásy, Nadějí, Českou federací potravinových bank a Charitou České republiky.

Zájemci mohou nosit trvanlivé potraviny a drogerie do sídla Českého rozhlasu Vysočina, a to na jihlavském Masarykově náměstí 42. „Dary mohou lidé nosit v sobotu 11. listopadu od 8 do 20 hodin, po celou uvedenou dobu budeme v redakci přebírat příspěvky do sbírky,“ říká Hana Marhanová, manažerka komunikace Českého rozhlasu Vysočina.

Foto potravinypomahaji.cz

Štítky Národní potravinová sbírka, drogerie, pomoc, chudoba, Jihlava, Český rozhlas, jídlo, Česko, Praha, České Budějovice, Ostrava, Olomouc, Liberec, René Zavoral

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lidé v Jihlavě se mohou zapojit do Národní potravinové sbírky. Vítána je také drogerie | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.