Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

FOTO: Vysočina přivítala izraelského velvyslance. Zastavil se v Jihlavě, Žďáru, Polné a Třebíči

Vysočina přivítala v pondělí 24. července izraelského velvyslance Daniela Merona. Jednou z jeho zastávek byla také krajská Jihlava. Kromě toho navštívil Žďár nad Sázavou, Polnou a návštěvu našeho kraje zakončil v Třebíči.

V druhém největším městě Vysočiny se zúčastnil slavnostního zahájení 14. ročníku festivalu židovské kultury Šamajim. V krajské Jihlavě se setkal s primátorem Rudolfem Chloupkem a společně položili květiny v Parku Gustava Mahlera u pomníku na místě bývalé židovské synagogy.

„Daniel Meron zahájil cestu krajem ve Žďáru nad Sázavou, kde se sešel s 92letou Jaroslavou Doležalovou, která za války ve věku 19 let ve svém domě ukrývala pětiletou židovskou dívku. Pak pokračoval návštěvou židovských pamětihodností v Polné, z Jihlavy pak odcestoval do Třebíče,“ říká k programu izraelského velvyslance Radek Tulis, mluvčí jihlavské radnice.

Foto Magistrát města Jihlavy

Štítky velvyslanec, Izrael, Meron, návštěva, Šamajim, Kraj Vysočina, Jihlava, Třebíč, Žďár nad Sázavou, Polná, Gustav Mahler, Rudolf Chloupek, Daniel Meron

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Vysočina přivítala izraelského velvyslance. Zastavil se v Jihlavě, Žďáru, Polné a Třebíči | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.