Počasí dnes20 °C, zítra16 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Druhá nejstarší obyvatelka Jihlavy slaví 102. narozeniny. Ve svém obýváku přivítala gratulanty z radnice

Náměstci jihlavského primátora Vratislav Výborný a Radek Popelka přišli pogratulovat Anděle Hosové, která slaví své 102. narozeniny, a je tak druhou nejstarší obyvatelkou Jihlavy. Ke gratulacím přidali pamětní list, dárkový koš a květiny. Oslavenkyně překvapila energií, které má stále na rozdávání.

„Máte se dobře? Hlavně vám přeju zdraví,“ starala se o návštěvu druhá nejstarší obyvatelka Jihlavy.

Anděla Hosová stále čile komunikuje se svým okolím, na druhou stranu ji trochu trápí slábnoucí paměť. Gratulace si převzala pouze s hůlkou v ruce a pak návštěvu z radnice doprovodila do obývacího pokoje. Paní Hosová dodnes sleduje televizi, hlavně seriály a nevynechá zprávy.

ČTĚTE TAKÉ: Anděla Hosová z Jihlavy oslavila 101 let. Každý den sleduje zprávy v televizi 

Dlouhověkost je v rodině, pravý návod na dlouhý zdravý život ale jubilantka prozradila až při oslavě rovné stovky před dvěma roky: „To se snad ani nemůže říkat. Každé ráno jsem si dala slzu, jen tak po dně skleničky, však víte čeho,“ vyprávěla s nesmělým úsměvem gratulantům. 102. narozeniny zapila skleničkou šampaňského.

„Rodačka z Pavlova celý život manuálně pracovala v zaměstnání i doma, kde se starala o hospodářství. Pracovala také jako dobrovolnice Červeného kříže, ráda cestovala. Od devadesáti let žije Anděla Hosová v Jihlavě v péči syna a jeho rodiny,“ dodává informace ze soukromí Radek Tulis, mluvčí jihlavské radnice.

Foto Magistrát města Jihlavy

Štítky narozeniny, obyvatelka, vitalita, jubilantka, gratulanti, radnice, Jihlava, Radek Popelka, Vratislav Výborný, Červený kříž

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Druhá nejstarší obyvatelka Jihlavy slaví 102. narozeniny.  Ve svém obýváku přivítala gratulanty z radnice | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.