Počasí dnes16 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Studenti s programem SOVY zažili exkurzi do jihlavské zoo. Sledovali šelmy a krmili kozy

V květnu proběhla v rámci projektu Společně a úspěšně v Jihlavě exkurze do Zoologické zahrady Jihlava. Exkurze se zúčastnilo celkem patnáct lidí, z toho tři pracovníci Terénního programu SOVY, jedenáct studentů ze středních škol, kteří jsou v projektu zapojeni, a psycholožka Ivana Veselá ze Střední školy stavební Jihlava.

Právě Ivana Veselá poskytla zúčastněným pohled do problematiky psychologie zvířat, která vychází z etologie. Během výkladu často zapojovala zúčastněné do diskuze, a vybízela tak studenty o dané problematice přemýšlet. Mimo jiné se tak studenti mohli dozvědět například zajímavost o tom, jaké jsou formy učení u zvířat, včetně praktických ukázek přímo na zvířatech. Zajímavá byla rovněž ukázka traumatizované šelmy, která stereotypně chodila kolem skla. Psycholožka Ivana Veselá vysvětlila, že šelma je traumatizovaná z malého prostředí, a toto chování tak můžeme považovat za patologické. Celý výklad psycholožky Veselé byl přizpůsobený věkové kategorii studentů a byl velmi zajímavý nejen pro studenty, ale také pro pracovníky.

„Exkurze se nám všem velmi líbila. Pro mě bylo velmi zajímavé sledovat z počátku skeptičnost ze strany některých problematičtějších studentů, kteří však na konci celé exkurze s nadšením krmili kozy,“ dodává s úsměvem David Drevňák, terénní pracovník projektu.

Myslíme si, že je důležité setkávat se s našimi klienty i v neformálním prostředí, kde panuje pro všechny uvolněnější atmosféra, což významně přispívá k otevřenější komunikaci,“ doplňuje svého kolegu Pavlína Dočekalová, terénní pracovnice projektu.

Tisková zpráva | Foto Zoologická zahrada Jihlava

Štítky SOVY, exkurze, zoo, Charita, projekt, Jihlava, psychologie, Zoologická zahrada Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Studenti s programem SOVY zažili exkurzi do jihlavské zoo. Sledovali šelmy a krmili kozy | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.