Počasí dnes12 °C, zítra13 °C
Neděle 20. října 2024  |  Svátek má Vendelín
Bez reklam

Telč chce s pomocí dotace postavit budovu pro dětskou skupinu

Telč chystá stavbu budovy pro dětskou skupinu, v níž bude místo pro 24 dětí. Nový objekt město umístí k mateřské škole v Nerudově ulici. Obě zařízení budou využívat jednu kuchyni a zahradu. Celkové náklady projektu se před výběrovým řízením na dodavatele pohybují okolo 28 milionů korun, velkou část by z nich měla pokrýt dotace.

V dětské skupině by měly být převážně děti do tří let. „V Telčí se snažíme přijímat i dvouleté děti, což ze zákona nemusíme, ale chceme. Pokud rodiče chtějí jít do práce, tak aby měli možnost někam ty děti dát,“ uvedl starosta Vladimír Brtník (ODS).

Novostavba bude provozně propojená s nynější mateřskou školou, mezi nimi bude vytvořené atrium. U mateřské školy je velká zahrada, do níž budou moci chodit také děti z dětské skupiny. „V ulici Nerudova máme navíc i takové větší dětské hřiště pro veřejnost a víceúčelové hřiště, které je propojené také s tou školkou,“ popsal starosta.

Nový objekt pro dětskou skupinu je navržený tak, aby pro jeho provoz téměř nebylo potřeba dodávat energie zvenku. Bude zateplený, na střeše bude mít solární panely. Na stavbu by město mělo dostat 25 milionů korun z Národního plánu obnovy. Podmínkou je, že bude stavba zkolaudovaná a dětská skupina zapsaná v registru do března 2026, sdělil Vladimír Švec z městského odboru rozvoje.

Dětských skupin na Vysočině přibývá, už je využilo skoro sto třicet dětí

Na Vysočině se tento týden otevřela další, v pořadí jedenáctá takzvaná dětská skupina, která je alternativou mateřských škol. Ve Světlé nad Sázavou ji zřídilo sdružení Chaloupka, které provozuje tyto organizace také v Pardubickém a Královéhradeckém...

Městská mateřská škola v Telči má hlavní budovu v Komenského ulici a další pracoviště v Nerudově ulici. Třídy mateřské školy jsou zcela zaplněné, kvůli vyššímu počtu dětí je jedna třída mateřské školy v základní škole. Chodí do ní předškoláci. V základní škole byla třída mateřské školy i před několika lety, pak se všechny děti podařilo umístit do budov školky.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Magistrát města Brna

Štítky dětská skupina, děti, školka, Telč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Telč chce s pomocí dotace postavit budovu pro dětskou skupinu | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.