Počasí dnes12 °C, zítra13 °C
Neděle 20. října 2024  |  Svátek má Vendelín
Bez reklam

První lůžkový hospic v kraji Vysočina zahajuje provoz,  zve na Dny otevřených dveří

, aktualizováno před 12 hodinami

Ještě před příchodem pacientů si mohou nový Hospic Mezi Stromy v Havlíčkově Brodě projít návštěvníci z řad široké veřejnosti. Uvidí celou budovu od pokojů pacientů a odpočinkových zón až po zákulisí provozu.

První prohlídky byly ve dnech 8. a 9. října. „Během prohlídek se návštěvníci seznámili s tím, co všechno hospicová paliativní péče zahrnuje a jak komplexní podporu poskytuje pacientům i jejich blízkým,“ uvedla Jana Vozáblová z Hospicu Mezi Stromy.

Ředitelku Ludmilu Novotnou potěšilo, že kromě dospělích přišli i děti a studenti. Hospic má být totiž otevřený všem. „Naše společenská místnost, která zároveň slouží jako kaple, nabídne prostor i pro výstavy, přednášky a další akce. Chystáme zde i kavárnu,” plánuje ředitelka. Uvědomuje si, že se o smrti hovoří těžko a je ráda, kdy lidé přijdou a najdou odvahu se na otázky spojené s tímto tématem ptát.

První lůžkový hospic v kraji mohl být v Jihlavě. Nakonec vznikl v Havlíčkově Brodě, už je dokončený

V Havlíčkově Brodě byl dokončen lůžkový hospic s dvaceti lůžky pro umírající. Vybudoval ho kraj s pomocí dotace od ministerstva zdravotnictví. Budovu bude spravovat sousední nemocnice, o provoz hospice se postará spolek Mezi stromy, který se o vznik...

Od listopadu začne hospic pečovat o pacienty, kteří nemohou zůstat doma. „Pomáhat lidem prožít poslední chvíle života v mezích možností co nejlépe, důstojně a v kruhu nejbližších je smyslem naší práce. Naše poslání můžeme po dlouhých letech cesty začít naplňovat, a to nás těší,“ řekla ředitelka.

Poslední možnost navštívit nový hospic bude při Dnech otevřených dveřích v úterý 22. a ve středu 23. října. „Prohlídky začínají vždy v 9 hodin, další pak budou následovat v 11, 13, 15 a poslední v 17 hodin. Pokud plánujete přijít ve skupině větší než 10 lidí, například školní třídy, je vhodné se předem domluvit na telefonu 728 469 580 s paní Kubátovou,“ uzavřela Vozáblová.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Tisková zpráva | Foto Se svolením Kraje Vysočina | Zdroj Hospic Mezi Stromy

Štítky lůžkový hospic, Dny otevřených dveří, prohlídky, veřejnost

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

První lůžkový hospic v kraji Vysočina zahajuje provoz,  zve na Dny otevřených dveří | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.