Počasí dnes12 °C, zítra11 °C
Pátek 11. října 2024  |  Svátek má Andrej
Bez reklam

Třebíč chystá další průmyslovou zónu, hledá dodavatele projektové dokumentace

Třebíč připravuje další průmyslovou zónu. Lokalita nazvaná Rafaelova II má sloužit spíš pro drobnější podnikatelské záměry. Městská rada zadala výběrové řízení na zpracování projektu k vybudování inženýrských sítí a silnic v nové zóně. Budovat by se mohly v roce 2026, řekl místostarosta Třebíče Pavel Janata (KDU-ČSL).

Nová lokalita leží v severní části města u silnice vedoucí k Velkému Meziříčí a dálnici D1. Naproti ní je zóna Rafaelova I, ve které chtějí své podniky vybudovat tři firmy. Pozemky už jsou prodané. Nová lokalita, na jejíž inženýrské sítě by chtělo město použít dotaci z ministerstva průmyslu a obchodu, bude jedinou volnou plochou ve vlastnictví města sloužící pro podnikání. Součástí projektu bude vybudování nové přístupové cesty z křižovatky Rafaelovy a Táborské ulice.

Náklady na projektovou dokumentaci jsou odhadované na 2,1 milionu korun. Projekt by chtěla mít radnice k dispozici příští rok v září.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Se svolením města Třebíč

Štítky ČR, správa, stavby, průmysl, Třebíč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Třebíč chystá další průmyslovou zónu, hledá dodavatele projektové dokumentace | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.