Počasí dnes18 °C, zítra17 °C
Středa 25. září 2024  |  Svátek má Zlata
Bez reklam

Za rozkopané chodníky v Jihlavě budou padat pokuty. Zodpovědná firma se městu omluvila

Už na konci letošních letních prázdnin měla být opravena třída Legionářů v Jihlavě, kde společnost T-Mobile pokládá optické sítě. Do poloviny září měly být práce dokončeny i na všech ostatních chodnících. To se však ale nestalo. Za rozkopané chodníky v Jihlavě bude T-Mobile muset platit pokuty.

Konkrétně kromě zmíněné třídy Legionářů jde ještě i o neschůdné chodníky ve Fritzově ulici, v ulici Nerudově a Majakovského. Jak informovala jihlavská radnice, v těchto místech stále probíhají výkopové práce. 

Co už mělo být hotové? 

Za nepříjemnou situaci se firma T-Mobile městu omluvila, protože na zmíněné práce měla povolení od správce komunikací, Služeb města Jihlavy, pouze do konce prázdnin. Do 31. srpna 2024 měla být opravena třída Legionářů a do poloviny září měly být práce dokončeny i na všech ostatních chodnících. 

„Za nedodržení termínů budou uplatněny sankce ze strany správce komunikací. Navíc při provádění výkopových prací nebyly ze strany dodavatele opakovaně dodržovány městem stanovené podmínky. Výkopy nebyly například dostatečně zabezpečeny, výkopek byl umístěn na komunikacích, a docházelo tak k jejich znečištění. Navíc dodavatelská firma pří výkopových pracích mnohokrát porušila kabely veřejného osvětlení i vodovod,“ zlobí se primátor Jihlavy Petr Ryška. 


Rozkopaný chodník na třídě Legionářů, foto: Město Jihlava 

Kabely podle jeho slov pokládala do země v rozporu s projektem, například místo do hloubky 120 centimetrů v místě křížení s komunikacemi  jen do hloubky necelých 80 centimetrů. „Primátor Petr Ryška se proto setkal s vedením společnosti T-Mobile a se zástupci stavební firmy Losky, která práce pro T-Mobile provádí. Ti uznali, že chyby a zpoždění zavinili a T-Mobile se za to městu omluvil," doplnil mluvčí jihlavské radnice Radovan Daněk. 

Zástupci společnosti slíbili, že práce budou nyní dokončeny co nejrychleji. „Nyní je zřetelný výrazný posun prací, především na třídě Legionářů, kde by práce měly být dokončeny do konce tohoto týdne," informoval primátor. Sankce uložené za zdržení i za nedostatky na stavbě však zůstávají v platnosti. Ryška doplnil, že vedení města se rozhodlo, že příště Jihlava nebude společnosti T-Mobile dávat povolení na práce ve více ulicích najednou.  

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Se svolením města Jihlava | Zdroj Ježkovy oči

Štítky chodník, výkop, práce, stavba, rekonstrukce, pokuta, omluva, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Za rozkopané chodníky v Jihlavě budou padat pokuty. Zodpovědná firma se městu omluvila | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.