Počasí dnes10 °C, zítra13 °C
Neděle 15. září 2024  |  Svátek má Jolana
Bez reklam

Je potřeba zaplatit kupón na jihlavskou MHD? Vše jde zařídit přes e-shop

Se začátkem školního roku musí řada rodičů školáků a studentů zařídit jízdné v jihlavských autobusech a trolejbusech pro své děti. Letos poprvé mají možnost využít e-shop dopravního podniku.

E-shop začal po několika odkladech fungovat letos v červnu, o prázdninách však nebyl příliš využívaný. „Tržby z e-shopu za červenec byly na úrovni nějakých 106 tisíc, za srpen to bude jen o málo více,“ informoval v závěru srpna ředitel Dopravního podniku města Jihlavy Radim Rovner.

Dobrou zprávou však je, že vše funguje, jak má. Zákazník si koupí přes internet kupón, po zaplacení dostane potvzovací e-mail a pak jen stačí nastoupit dveřmi u řidiče a u validátoru si kupón nahrát na kartu. 

Řada cestujících už vůbec nemusí na předprodej, neplatí to ale pro všechy. „Některé kategorie se musí dostavit na předprodej, aby se jim změnil profil ze studenta na nově zavedenou kategori 15 – 18,9 let, kdy jezdí za 730 korun a nemusí dokládat doklad o studiu. Starší se musí každý rok dostavit s dokladem o studiu,“ upozornil Rovner.

Dopravní podnik očekával také větší zájem o rodinné účty, těch s dokončeným procesem na předprodeji bylo na konci srpna zhruba čtyřicet. „Je to úžasné, na jedné obrazovce vidíte, kolik máte peněz na elektronické peněžence, kdy končí platnost karty, případně kupónu, můžete si nastavit upozorňovcí e-mail na kritický zůstatek elektronické peněženky," vyjmenoval Rovner, co vše e-shop umožňuje.

A cestující se mají na co těšit, se začátkem září končí prázdninový režim, někeré linky budou navíc oproti červnu posílené a dopravní podnik také častěji uklízí zastávky i vozy.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Se souhlasem Města Jihlava

Štítky e-shop, dopravní podnik, cestující, online, kupón

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Je potřeba zaplatit kupón na jihlavskou MHD? Vše jde zařídit přes e-shop | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.