Počasí dnes19 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 19. září 2024  |  Svátek má Zita
Bez reklam

Začaly měsíční opravy v Horním Kosově. Ze silnice zmizí díry a přibude pás zeleně

V Horním Kosově, místní části krajského města Vysočiny, začali pracovat stavební dělníci. Začala tam totiž oprava Lípové ulice, konkrétně jde o úsek ulice od Zverimexu na křižovatce Lípová - Přední až po městskou knihovnu na ulici S. K. Neumanna.

Jak upřesnil mluvčí města, tento úsek projde kompletní opravou. Rekonstrukci Lípové ulice zahájilo pondělní frézování původní vrstvy asfaltu. Silnice byla plná děr. „Nejde pouze o opravu brusné vrstvy silnice, ale důkladnou revizí projde i stav podloží a budou probíhat lokální sanace nižších vrstev komunikace," popsal mluvčí Jihlavy Radovan Daněk.

Konec oprav záleží na počasí 

Řidiči musí počítat s tím, že silnice bude na měsíc uzavřená, konkrétně do 15. září. Daněk však dodal, že pokud bude o víkendu 7. - 8. září vyhovující počasí, tak by měla uzavírka skončit nedělní pokládkou finální vrstvy, a úsek se tedy otevře dřív - v neděli 8. září. „S dalším víkendem 14. - 15. září se počítá pouze jako s rezervním termínem. Dále se bude souběžně opravovat také část ulice od točny MHD k ulici Rantířovská. Část komunikace v havarijním stavu zde nahradí pás zeleně," nastínil mluvčí města. 

Místní obyvatelé se nemusí bát, že by se nedostali do svého bydliště. Radnice ujišťuje, že se lidé ke svým domům dostanou po vyfrézované vozovce po celou dobu oprav. „Na staveništi je zajištěno, aby po odfrézované části opravované ulice byly přístupné ulice U Pískovy a Přední a dále všechny navazující ulice rodinných a řadových rodinných domů v Horním Kosově. Pouze o víkendu, kdy se bude pokládat nový asfaltový povrch, pro ně bude doprava omezena. Všechna ostatní auta musejí po dobu oprav jezdit po objízdné trase ulicemi Rantířovská, U Cvičiště, Žižkova a Vrchlického," popsal Daněk. 

Opravy v Horním Kosově se nedotknou těch, kteří cestují MHD. Jak ujistil Daněk, vozy MHD by opravovaným úsekem měly jezdit bez větších omezení. Pouze včera docházelo kvůli frézování silnice ke zpoždění spojů. „O víkendu, kdy se bude pokládat nový asfalt (pravděpodobně 7. - 8. září 2024) bude linka G ukončena v sídlišti Za Prachárnou a linka C bude odkloněna na ulici Buková, kde se otočí na okružní křižovatce a budou zde za křižovatkou také provizorní zastávky," popsal Radovan Daněk. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Se svolením Magistrátu města Jihlavy | Zdroj Ježkovy oči

Štítky oprava, ulice, silnice, povrch, omezení, MHD, doprava, sídliště, Horní Kosov, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Začaly měsíční opravy v Horním Kosově. Ze silnice zmizí díry a přibude pás zeleně | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.