Počasí dnes18 °C, zítra12 °C
Středa 11. září 2024  |  Svátek má Denisa
Bez reklam

Policie vyhlásila veřejnou sbírku, mladý kolega Sebastian potřebuje pomoc

Třiadvacetiletý  Sebastian Kadlc pracuje u policie od roku 2022 jako občanský zaměstnanec účelového zařízení Mánes ve Svratce. Posledního července oslavil 23. narozeniny, ale bohužel po velmi vážné dopravní nehodě se neobejde bez pomoci ostatních. 

Bylo to loni 20. září, když se s kamionem střetlo osobní auto, které Sebastian Kadlc řídil. „Při nehodě utrpěl těžká polytraumata spojená s vážným poškozením mozku. Prognóza byla kritická a čtyři měsíce ležel v kómatu. V říjnu byl převezen na kliniku do Brna, kde se pomalými krůčky začal vracet do života,“ popsala policejní mluvčí Dana Čírtková.

Obrovská vnitřní síla, každodenní podpora blízkých a profesionální péče zdravotnického personálu dokázaly dle mluvčí doslova zázrak. „Sebastian intenzivně rehabilitoval, začínal se znovu učit mluvit. Od března pokračuje v rehabilitaci v Lázních Bělohrad. Jeho zdravotní stav se každým dnem lepší,“ sdělila Čírtková.

Dle prognózy má při intenzivní rehabilitaci velkou šanci na návrat do normálního života, kdy bude zcela soběstačný. Další cyklus rehabilitací mu ale bohužel nehradí zdravotní pojišťovna, proto jeho blízcí hledají možnosti financování dalšího pobytu v rehablitačním centru.

Ten je velice nákladný. „Proto jsme spolu se ZO Nezávislého odborového svazu Policie ČR vyhlásili pro Sebastiana veřejnou sbírku. Kdo se s ním někdy setkal, tak potvrdí, že byl skutečný profesionál s úsměvem na tváři, který každému vyšel ve všem vstříc,“ uzavřela Čírtková. Věří, že se Sebastian dokáže vrátit do běžného života, který má ještě před sebou.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Tisková zpráva | Foto Policie ČR | Zdroj Policie ČR

Štítky sbírka, policista, pomoc veřejnosti, rehabilitace

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie vyhlásila veřejnou sbírku, mladý kolega Sebastian potřebuje pomoc | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.