Počasí dnes18 °C, zítra12 °C
Středa 11. září 2024  |  Svátek má Denisa
Bez reklam

Třebíčská nemocnice by měla mít výhledově pavilon LDN s více než sto lůžky

Kraj Vysočina má v plánu postavit v areálu třebíčské nemocnice pavilon léčebny dlouhodobě nemocných (LDN) s více než sto lůžky. Část lůžek pro tyto nemocné je nyní v Moravských Budějovicích, další jsou v nemocnici.

Cílem je spojit tato oddělení do jednoho objektu, řekl hejtman Vítězslav Schrek (ODS + STO) po jednání krajské rady. Uvedl, že je potřeba mít nemocnici v Třebíči dobře připravenou i kvůli dostavbě dukovanské elektrárny.

„Chystáme se do konce tohoto volebního období schválit záměr, aby se posléze začalo projektovat,“ sdělil Vítězslav Schrek k novému pavilonu. Projekt by měl být hotový v roce 2027. Pavilon by měl být postavený v areálu nemocnice, náklady se podle nynějších předpokladů pohybují okolo 686 milionů korun bez daně.

V Moravských Budějovicích na Třebíčsku je nyní léčebna dlouhodobě nemocných s 54 lůžky v městském objektu. Po dokončení pavilonu v Třebíči by kraj chtěl tuto nemovitost vrátit městu.

Součástí nového pavilonu třebíčské nemocnice bude 57 parkovacích míst. U nemocnice teď stavbaři budují čtyřpodlažní parkovací dům, v němž bude přes 200 stání pro vozidla. Podle dřívějších údajů za něj kraj zaplatí 130 milionů korun. Stavba by měla být dokončena příští rok.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Nemocnice Třebíč (facebook)

Štítky nemocnice, LDN, zdraví, Třebíč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Třebíčská nemocnice by měla mít výhledově pavilon LDN s více než sto lůžky | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.