Počasí dnes17 °C, zítra17 °C
Úterý 10. září 2024  |  Svátek má Irma
Bez reklam

Čištění kontejnerů se v Jihlavě bude nově týkat i těch na oleje a jedlé tuky

Jeden den stačil letos na vyčištění všech dvaasedmdesáti kontejnerů na oleje a jedlé tuky, které jsou v krajském městě Vysočiny. Tyto nádoby se dříve neumývaly, v budoucnosti tomu ale bude jinak.

„Čištění nádob na jedlé oleje a tuky letos probíhalo poprvé. Protože se nám osvědčilo, provedeme ho i příští rok. Město se však pravidelně zaměřuje i na čištění kontejnerů na tříděný odpad, tedy na plast, papír, sklo a bioodpad,“ informoval náměstek primátora pro životní prostředí Richard Šedivý (ANO).

Zmíněné čištění vnějších povrchů nádob na tříděný odpad bylo zaměřeno zejména na větší kontejnery s objemem 1100 litrů. Dosud se podařilo vyčištit zhruba devět set kontejnerů, což je necelá polovina z celkového počtu. „Postupně byly vyčištěny kontejnery v lokalitách Na Slunci, Bedřichov, sídliště U Hřbitova a přilehlé ulice, sídliště Březinova a Demlova a část lokality Na Dolině,“ uvedla Aneta Hrdličková z magistrátu.

V Třešti mají na popelnicích čárové kódy, v Jihlavě je nechtějí. Nebylo by to fér, zní z radnice

Svoz odpadů se modernizuje, stále častější je využívání QR kódů při platbě poplatků. V Třešti pak mají na popelnicích čárové kódy, díky kterým má radnice přehled, jak často se která popelnice vyváží. V Jihlavě podobný systém zavést nechtějí.

Kromě vnější části prochází každoročně čištěním také vnitřní části kontejnerů na bioodpad a komunální odpad. První fázi čištění platily Služby města Jihlavy, pak náklady převzalo město. Nádoby na jedlé oleje a tuky pak na vlastní náklady vyčistila společno FCC Česká republika.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Tisková zpráva | Foto Město Jihlava | Zdroj Město Jihlava

Štítky čištění, kontejnery, tříděný odpad, popelnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Čištění kontejnerů se v Jihlavě bude nově týkat i těch na oleje a jedlé tuky | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.