Počasí dnes13 °C, zítra10 °C
Sobota 28. září 2024  |  Svátek má Václav
Bez reklam

Čtrnáct jihlavských klubů se zapojilo do projektu na podporu sportovních a volnočasových aktivit pro děti

Do projektu na podporu sportovních a volnočasových aktivit pro děti skrze systém Corrency se zatím zapojilo 14 jihlavských klubů a organizací. O příspěvky na kroužky je možné žádat od začátku srpna. Rodiče mohou začít čerpat příspěvky od města na sportovní a volnočasové aktivity pro své děti.

„Všem, kdo se na stránkách projektu jihlava.corrency.cz už zaregistrovali, přišel unikátní kód, který nyní využijí při placení kroužků. Aktuálně je do projektu zapojeno 14 jihlavských spolků, klubů nebo organizací, u kterých mohou lidé příspěvek od města využít. Jejich seznam, který se neustále aktualizuje, najdete na jihlava.corrency.cz," informuje na svém webu město Jihlava. 

Jihlava poskytne zájemcům celkem 1,5 milionu korun. Příspěvek na jedno dítě je 1000 korun s tím, že minimální spoluúčast rodičů při platbě je 50 procent. „Například pokud dítě navštěvuje kroužek, který stojí 1500 korun, může rodič z tohoto kreditu čerpat 750 korun. Pokud má kroužků více, může čerpat vícekrát, dokud zmíněných 1000 korun nevyčerpá. Do projektu se zapojuje stále více dětí, proto neváhejte a přihlaste se také. Naším cílem je, aby děti smysluplně a aktivně trávily volný čas a já věřím, že k tomu tento projekt přispěje," vysvětlil náměstek primátora Richard Šedivý.

Nový projekt v Jihlavě má pomoci nejen rodičům, ale také místním poskytovatelům aktivit pro děti. „Těm stačí k účasti na projektu jen mobilní telefon nebo počítač. Nejdříve se zaregistrují na stránkách projektu a pak přijímají platby pomocí SMS nebo prostřednictvím webového rozhraní Corrency. Zbylou částku v korunách obdrží na svůj účet v bance již následující pracovní den,“ řekl Petr Stuchlík, ředitel projektu Corrency.

Pilotní projekt spustilo město právě ve spolupráci se společností Corrency a potrvá do konce roku 2024. Pokud se osvědčí, nebrání se mu Jihlava ani do budoucna.  

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky volnočasové aktivity, sportovní kroužky, příspěvky od města

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Čtrnáct jihlavských klubů se zapojilo do projektu na podporu sportovních a volnočasových aktivit pro děti | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.