Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

Je před námi tropický týden bez deště. Ochladit se má až v závěru víkendu

Česko má před sebou tropický týden. Teploty se téměř každý den mohou dostat nad 30 stupňů Celsia. Bouřky budou tentokrát spíše ojedinělé. Více pršet může až o víkendu, v jehož závěru se také má mírně ochladit. Vyplývá to z předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

Podle výstrahy ČHMÚ se teploty dnes dostanou přes 31 stupňů Celsia na jihu a jihovýchodě Moravy, ve středních Čechách a Ústeckém kraji. V úterý bude obdobné vedro na většině území Moravy a Slezska.

Pro další dny zatím výstraha neplatí, pravděpodobně se to ale změní. Předpověď s tropickými teplotami počítá. Ve středu by mělo být na jihu Moravy až 32 stupňů, ve čtvrtek očekávají meteorologové maxima pro celou zemi kolem 33 stupňů, stejně tak v pátek a zpočátku víkendu. V jeho závěru a na začátku příštího týdne by se pak nejvyšší teploty měly pohybovat kolem 28 stupňů.

Srážky a bouřky budou spíše výjimečné. V úterý se může přechodně zatáhnout od západu, odpoledne by ale mělo případných srážek ubývat. Ve středu se mohou přeháňky objevit ojediněle v jihovýchodní polovině Česka. O víkendu pak už může být přechodně zataženo a srážky četnější v celé republice.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Oleksandr P / pexels

Štítky počasí, týden, předpověď, meteorologové, ČHMÚ, teplota, srážky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Je před námi tropický týden bez deště. Ochladit se má až v závěru víkendu | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.