Počasí dnes18 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 4. července 2024  |  Svátek má Prokop
Bez reklam

ANKETA: Jihlavané budou mít saunový svět, ve Vodním ráji otevře v září 2026

Výrazná modernizace čeká největší aquapark na Vysočině, jihlavský Vodní ráj. Vznikne tam saunový svět, bazén se slanou vodou pro nejmenší a také bezbariérový přístup.

Investice za sto milionů by měla oslovit další zákazníky. „Jde o nejzásadnější, největší a také finančně nejnáročnější modernizaci areálu Vodního ráje za dobu jeho existence,“ potvrdil náměstek primátora Radek Popelka (ANO).

Opozičnímu Liboru Kuchyňovi (STAN) chyběla větší participace veřejnosti, podle něj se celý projekt saunového světa dělal za oponou. „Projekt potřebuje od začátku, aby ho veřejnost vnímala velmi pozitivně a lidé tam chtěli chodit,“ vysvětlil. I když se po komunikaci s pravidelnými návštěvníky podařilo projekt upravit, podle Kuchyni se mělo do diskuze zapojit více lidí.

Bude pro boháče

Třebaže Vodní ráj otevřel v roce 2001, podle Kuchyni jde o devadesátkový aquapark. V prvních letech měl vysokou návštěvnost, pak mu ale začala růst konkurence v jiných městech i v bazénech na zahradu. „Lidé jsou líní někam jet a pokud vířivka stojí deset tisíc, radši si jí koupí domů, se saunou je to obdobné,“ usoudil Kuchyňa.

Podle něj bude saunový svět ve druhém patře Vodního ráje pro movitější klientelu a té bude chybět ubytování. „Vycházíme z místa, kde nejsou ideální podmínky, jsme omezeni prostorem. Ubytovací kapacita a propojení s hotelem by se tam hodilo pro celou Jihlavu, ale bylo by to na úkor venkovních ploch,“ reagoval Popelka.

Jak vnímáte projekt saunového světa ve Vodním ráji?

Celkem hlasovalo146 čtenářů

Ve Vodním ráji nyní pokračuje i přes otevřenou venkovní část výstavba krytých plaveckých drah, ty vyjdou na 35 milionů korun a zanikl kvůli nim vyplouvací bazén. Hotovo má být na podzim, příští rok na Nový rok se přitom aquapark uzavře právě kvůli výstavbě saunového světa a nepřístupný zůstane do konce srpna.

Od září pak musí být otevřeno, to totiž začne rekonstrukce bazénu E. Rošického a do Vodního ráje budou jezdit plavat školy i oddíly. Saunový svět bude hotový až o rok později, v září 2026.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Město Jihlava

Štítky saunový svět, plavecký bazén, aquapark, projekt, Vodní ráj, modernizace

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ANKETA: Jihlavané budou mít saunový svět, ve Vodním ráji otevře v září 2026 | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.