Počasí dnes18 °C, zítra17 °C
Sobota 11. května 2024  |  Svátek má Svatava
Bez reklam

Komplikace se sečením jako loni? Kdepak, letos jde vše podle plánu, posekaná je už třetina Jihlavy

Zatímco loni si Jihlavané mohutně stěžovali na vysokou neposekanou trávu na různých místech krajského města, letos, zdá se, podobný scénář nehrozí. Vedení města se poučilo a na základě výběrového řízení rozdělilo práci více zhotovitelům. Jim jde seč zatím dobře, posekaná je zhruba třetina města.

Nepodařená loňská seč byla v loňském roce fenoménem facebookových skupin s jihlavskou tématikou. Stěžujícím vadily nepřehledné křižovatky, jiným se ve vysokých porostech ztráceli psi a v horším případě děti. Město problémy vysvětlovalo zavedením „dynamického nákupního systému,“ který v důsledku způsobil, že v celých 20 z 23 soutěžených oblastí seče vyhrála jediná firma, která pak poměrně logicky z kapacitních důvodů nestíhala. 

Loňská kritika kulminovala v druhé polovině května a v červnu, letos se se zdá být situace pod kontrolou. „Po loňských problémech jsme tomu věnovali hodně času a ten celý režim se změnil,“ uvedl jihlavský primátor Petr Ryška. „Soutěžili jsme osm oblastí na dva roky plus další dvě speciální oblasti, což jsou dětská hřiště a příkopy,“ doplnil.   

Jihlavané si stěžují na neposekanou trávu, najatá firma nestíhá. Už se to nebude opakovat, tvrdí město

Řada Jihlavanů má problém s vysokou neposekanou trávou na různých místech v krajském městě. Přestože vedení Jihlavy nechce záměrně sekat všechny plochy, uznává, že situace v posledních týdnech se poněkud vymkla z rukou. Na vině má být mimo jiné...

Pozorní občané si všimli, že seč ve městě už několik týdnů probíhá. „V tuto chvíli je vše vysoutěženo, máme uzavřeny smlouvy,“ potvrdil náměstek primátora Richard Šedivý, pod jehož gesci spadá odbor životního prostředí. Sečení zelených ploch mají na starosti celkem čtyři firmy. „V současnosti sečeme ve všech oblastech mimo příkopů,“ dodal Šedivý.

Úprava zeleně začala v polovině dubna v centru, ke konci dubna je posečena zhruba třetina ploch. „Chceme tomu věnovat pozornost, pevně věřím, že nebudou žádné problémy,“ doufá Šedivý. Kontrole se věnují pracovníci z odboru životního prostředí a zatím nezaznamenali žádné komplikace.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Dalibor Mašek

Štítky sečení, tráva, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Komplikace se sečením jako loni? Kdepak, letos jde vše podle plánu, posekaná je už třetina Jihlavy | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.