Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Jihozápad Čech zasáhlo zemětřesení o síle zhruba 3,9 stupně. Otřesy cítili lidé i v jiných regionech

Jihozápad Česka dnes zasáhlo zemětřesení, které pocítili lidé v několika okresech. Vyskytlo se nedaleko Písku v hloubce zhruba 13 kilometrů. Vyplývá to z údajů Evropského středomořského seizmologického centra.

Krátce po otřesu o něm začali lidé informovat na sociálních sítích. Pocítili ho například ve Strakonicích, Oseku, Volyni, Písku či Miroticích. 

Otřes zaznamenali lidé také v krajích Plzeňském a Středočeském. „Březnice také asi 10 sekund. Třásl se celý barák. Dost divné,“ hlásil ve facebookové skupině skupině Lovci bouřek, extrémní počasí a jiné jevy muž z Příbramska.

„Horažďovice ano. Chvíli jsem myslela, ze mi to vysklí okna v síni,“ přidala Jana Adámková z Klatovska. 

Podle Evropského středomořského seizmologického centra došlo k zemětřesení v 11:41 v hloubce 13 kilometrů. Server CSEM-EMSC informoval o síle 3,4. Obdobné údaje jsou k dispozici také na webu Geofyzikálního ústavu Akademie věd ČR, který byl několik minut přetížený. 

„Ve čtvrtek 7. dubna 2024 v 11:41 SEČ vzniklo u Mirotic v jižních Čechách zemětřesení s magnitudem 3.9. Bylo pocítěno v širokém okolí až po Šumavu. Hloubku odhadujeme na 18 km. Prosíme vyplnit makroseismický dotazník na stránkách Geofyzikálního ústavu,“ napsali později zástupci Geofyzikálního ústavu na svůj facebookvý profil

Ohodnoť článek

Štítky zemětřesení, jihočeský kraj, ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihozápad Čech zasáhlo zemětřesení o síle zhruba 3,9 stupně. Otřesy cítili lidé i v jiných regionech | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.