Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Současná doba před nás staví nové problémy, uvědomuje si nový ředitel strážníků Stanislav Maštera

Dnešním dnem se po více než čtvrt století mění jméno ředitele Městské policie Jihlava. Jan Frence střídá jeho dosavadní zástupce Stanislav Maštera, který u jihlavských strážníků pracuje už přes třicet let. Redakci Jihlavské Drbny poskytl krátký rozhovor.

U městské policie jste přes 30 let. Jak se za tu dobu proměnila vaše práce a také materiální vybavení, které máte k dispozici?
Městská policie zaznamenala od roku 1993 obrovský rozvoj. Když jsem k městské policii nastoupil, sídlila na Čajkovského ulici, kde je dnes Odbor technických služeb. Pracovalo zde 28 strážníků a k zajištění služby bylo využíváno jedno vozidlo. Zejména po nástupu inženýra Frence došlo k velmi dynamickému rozvoji. Postupně se zvyšoval počet strážníků, byly zřízeny okrsky Horní Kosov, Březinky a Bedřichov. Městská policie také začala působit v oblasti prevence kriminality, byl vybudován městský kamerový systém a došlo ke zřízení městského útulku pro opuštěná zvířata. Mezi důležité aktivity patří také dohled nad výkonem alternativních trestů a v poslední době také činnost asistentů prevence kriminality.

Devětapadesátiletý Stanislav Maštera je u Městské policie Jihlava přes třicet let, od roku 1997 zastává funkci zástupce ředitele. Ve výběrovém řízení na pozici ředitele byl tím nejvhodnějším ze čtyř uchazečů, od 1. března 2024 se tak stává ředitelem.

Jak moc se nyní změní vaše práce, když se posunete z pozice zástupce ředitele do ředitelského křesla?
To ukáže čas, chtěl bych dál pokračovat v linii, kterou nastavil inženýr Frenc a rozvíjet městskou policii tak, aby se stala dobrým nástrojem města pro dohled a ochranu veřejného pořádku. Současná doba před nás staví nové problémy, se kterými se musíme vypořádat.

Můžete uvést nějaký příklad? 
Jako příklad stojí za to uvést problematiku pocitové bezpečnosti v centru města, která je často rozebírána na sociálních sítích, nebo nový systém parkování.

Těšíte se na novou pozici, nebo máte třeba i mírné obavy z toho, že teď budete „ten na vrcholku“ vy?
Samozřejmě cítím velkou odpovědnost, jsem ale na městské policii a hlavně na funkci zástupce ředitele docela dlouho, a doufám, že mi mé zkušenosti pomohou zvládnout i pozici ředitele.

Těžko se odchází, když máte dobrý, pracovitý a slušný kolektiv, říká končící šéf jihlavských strážníků Jan Frenc

Po šestadvaceti letech dnešním dnem končí v čele jihlavských strážníků Jan Frenc. Odchází do důchodu. Od 1. března jej v ředitelském křesle vystřídá jeho dosavadní zástupce Stanislav Maštera. Jan Frenc coby bývalý voják přišel do vedení městské...

Plánujete nějaké změny ve vedení Městské policie Jihlava, nebo nejsou potřeba?
V současné době neplánuji žádné zásadní změny.

Bude vám Jan Frenc ještě nějaký čas nápomocný, pokud byste potřeboval poradit? Nebo si myslíte, že to nebude potřeba?
Věřím tomu, že pokud budu potřebovat radu nebo pomoc, mohu se na svého předchůdce obrátit.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Jihlava

Štítky ředitel, strážník, Městská policie Jihlava, Stanislav Maštera, Jan Frenc, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

❤️Ah­­­oj, kl­­­uci) Jmen­­­uji s­­­e Pa­­­ula, j­­­e mi 2­­­1 l­­­et) Js­­­em zaci­­­najici s­­­e­­­x mod­­­el­­­ka 1­­­8­­­+) Ra­­­da s­­­e ne­­­cha­­­vam fo­­­tit n­a­­ha) Pros­­­im, ohod­­­notte m­­­e fotog­­­rafie ➤ Ja.cat/id350965

Pátek, 1. března 2024, 12:58Odpovědět

Současná doba před nás staví nové problémy, uvědomuje si nový ředitel strážníků Stanislav Maštera | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.