Počasí dnes19 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Ženě přestalo jet auto, bála se o život, pomohli jí dva policisté. Jsou to andělé strážní, říká o nich v děkovném dopise

Na odbor cizinecké policisté Kraje Vysočina přišel tento týden dopis, který je velkým poděkováním dvojici policistů, jenž pomohli řidičce na dálnici D1. A právě tato vděčná žena je autorkou tohoto dopisu. Konkrétně byl adresovaný policistce Kristýně Tománkové a policistovi Patriku Šváchovi.

„Jejich hrdinské chování si budu pamatovat celý život,“ napsala řidička Marta ze Zlína.

Tato dvojice nastoupila v pátek 5. ledna na noční službu, kterou vykonávala na dálnici D1. Před devátou hodinou večer vyslal dvojici zmíněných policistů k autu, které mělo poruchu a tvořilo překážku v silničním provozu.

„Na 101,6 km dálnice mi auto vypovědělo službu. Přestalo být ovladatelné a zhasla mi světla, odešlo řízení. Zůstala jsem v uzamčeném voze, po tmě v obrovském strachu o život a nešla mi stáhnout okénka ani otevřít dveře. Blokovala jsem dopravu a klaksony a brzdy pištěly,“ píše v děkovném dopise vděčná řidička. Kontaktovala proto tísňovou linku 112 a zanedlouho přijela zmíněná policejní hlídka - Kfristýna a Patrik. 

Auto odtlačili ke kraji 

„V tento moment mi do života vstoupili dva úžasní lidé. Svými silami mi odtlačili vůz ke kraji. Naprosto profesionální přístup převálcoval ten jejich lidský. Uklidňovali mě, mluvili se mnou a zůstali až do příjezdu odtahové služby. Chci, ať víte, jaké skvělé máte lidi ve svých řadách,“ napsala řidička a uvedla registrační značku vozidla a osobní číslo policistů. „Pro mě to nejsou čísla, ale Andělé strážní. Prosím, vyřiďte jim mé poděkování. I od mé rodiny. Přeji těmto mladým lidem hodně úspěchů v jejich práci. A i když mi časem z paměti vymizí jejich obličeje, jejich hrdinské chování si budu pamatovat celý život. S hlubokou úctou a vděčnosti píši tyto řádky,“ uzavírá dopis žena ze Zlína.

„Oba policisté byli obsahem dopisu mile překvapeni a uvedli, že si každého ocenění a poděkování od veřejnosti velmi váží, protože někteří lidé stále vnímají Policii ČR pouze jako represivní složku. Tito dva mladí policisté svým jednáním dělají dobré jméno celému krajskému policejnímu ředitelství a heslo „pomáhat a chránit“ plní beze zbytku,“ dodala na závěr policejní mluvčí Dana Čírtková.

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR | Zdroj Policie ČR

Štítky pomoc, dálnice, D1, porucha, policie, dopis, poděkování

Ženě přestalo jet auto, bála se o život, pomohli jí dva policisté. Jsou to andělé strážní, říká o nich v děkovném dopise | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.