Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

VIDEO: Jihlavské podzemí celý víkend okupují čerti. K dětem promluví i anděl a Mikuláš

Cinkot řetězů, pavoučí sítě, netopýři, ohořelé svíčky, punč a hlavně čerti – malí i velcí. To vše je nachystáno pro návštěvníky jihlavského podzemí, a to ode dneška do neděle. Každoroční víkendová akce Peklo v podzemí má letos jubilejní 20. ročník.

Dnešní dopolední prohlídky byly určeny dětem ze školek a škol, odpoledne pak pro širokou veřejnost.

Skupinky dětí po chodbách podzemí provádí anděl. Čerti jsou zde na každém rohu, vykukují z míst, kde to člověk třeba ani nečeká, v chodbách a na stěnách je vidět strašidelná výzdoba. „Já jako anděl mám moc hezkou roli. Jsem na děti milá a já s nimi soucítím. Studuji učitelství, tak je to pro mě vlastně dobrá praxe. Jsem tu již třetím rokem, a to ode dneška až do neděle do večera. Fungujeme celý víkend ve stejném složení,“ řekla redakci Jihlavské Drbny Kristýna Oubrechtová, která děti peklem prochází coby anděl.

Lucifer zvládá i azbuku

Na konci prohlídky se děti setkají tváří v tvář s několika čerty, kteří si na pomoc vezmou knihu hříchů. Lucifer dnes dopoledne mluvil s dětmi nejen česky, ale i ukrajinsky. S knihou hříchů v ruce chvíli vedl dialog s jedním žákem, který je dle slov třídní učitelky se svou třídou teprve krátce. Přesto čertovi odvážně odpovídal.

Peklo v jihlavském podzemí 2023

Pátek, 1. prosince 2023, 19:40

Peklo v jihlavském podzemí 2023
Peklo v jihlavském podzemí 2023

„Je tu nějaký Honza? Určitě hned několik a zrovna všichni mlčí,“ promluvil k několika desítkám dětí z jihlavských škol Lucifer. Čerti si s dětmi zazpívali písničku Okolo Frýdku cestička, a v pekle se tak dnes i tančilo.

Setkání s dětmi na závěr zklidnil Mikuláš. Děti mu daly hromadný slib, že se polepší. „Společně s andělem vám opět ukážeme cestu na světlo, ale nezapomeňte, že Lucifer všechny tyto pekelné hříchy vidí,“ upozornil malé návštěvníky Mikuláš.

Zasloužilí čerti 

Cesta peklem je okružní, na jejím začátku i konci se tak děti setkají s trojicí zasloužilých čertů. V jednom z kostýmů se pravidelně objevuje náměstek primátora Jihlavy Radek Popelka. „Jak jsem se letos připravoval? To snad ani nejde, to jsou léta praxe a zkušeností. Vždyť my jsme tu celý rok," říká s úsměvem náměstek Radek Popelka s tím, že coby čert se v jihlavském pekle objevuje pravidelně od roku 2017.

Peklo v podzemí, které je doporučováno dětem od tří let, mohou zájemci po předchozí rezervaci vstupenek navštívit ještě i v sobotu a v neděli, a to od 10 do 19 hodin s tím, že každý program trvá zhruba 30 minut.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Lenka Dvořáková

Štítky čerti, peklo, podzemí, anděl, Mikuláš, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Jihlavské podzemí celý víkend okupují čerti. K dětem promluví i anděl a Mikuláš | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.