Počasí dnes23 °C, zítra21 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Nový pavilon v pelhřimovské nemocnici je Stavbou roku 2023. Porota ocenila i další budovy na Vysočině

Letos v polovině srpna pelhřimovská nemocnice otevřela nový Pavilon péče o rodinu. A tato stavba má na svém kontě významné ocenění. Stala se totiž Stavbou roku 2023. Výherce porota vybírala z 38 užších nominací.

FOTO: Pelhřimovská nemocnice má nový Pavilon péče o rodinu. Podívejte se, jak to uvnitř vypadá

Skoro 600 milionů korun stál nový Pavilon péče o rodinu, který se nachází v areálu Nemocnice Pelhřimov. Stavba je koncipována jako pasivní dům. Do budovy se v nadcházejících týdnech nastěhuje třeba dětské oddělení, neurologie, urologie či...

Soutěž Stavba roku má na svém kontě již 31. ročník. V porotě tento rok zasedl architekt Jan Vrana, architektka Martina Hovořáková, profesor Zdeněk Jiran, inženýrka Renata Zdařilová a docent Jan Pašek. Osobně navštívili všech 110 přihlášených staveb v Česku, trvalo jim to 15 dní a celkem na cestě urazili 6531 kilometrů.

Ocenění organizátoři předali na slavnostním večeru v pražském Rudolfinu. Křišťálovou lahev za Vysočinu převzal náměstek hejtmana Vysočiny Vladimír Novotný spolu se zástupci dodavatele stavby a architektů.

Novostavba pětipodlažního objektu se zázemím pro dětské, gynekologicko-porodnické a neurologické oddělení je umístěna v uzavřené části areálu Nemocnice Pelhřimov ve strmém svahu. Funguje zde také urologická a neurologická ambulance. 

První patro je plně prosklené 

Stavba je koncipována jako pasivní dům. V nejnižším jediném podzemním patře jsou parkovací stání a manipulační prostor pro transportní sanitky. První patro pětipodlažního Pavilonu péče o rodinu Nemocnice Pelhřimov je plně prosklené. Stejný materiál byl zvolen i pro opláštění tří spojovacích krčků, které propojují nový pavilon se sousedními objekty. Barvami architekti nešetřili ani při návrhu řešení interiérů stavby.

„Kraj Vysočina věnuje modernizaci a rozšíření zázemí pro poskytování zdravotní péče v rámci svých nemocnic velkou pozornost. V tomto případě jsme při plánování i realizaci využili zkušeností, které jsme získali při předchozích stavbách špičkových pracovišť. Pro nás jako zřizovatele pozornost věnovaná pelhřimovské nemocnici nekončí. Realizujeme přístavbu hlavní lůžkové budovy pro instalaci magnetické rezonance,  je připravena generální oprava stravovacího provozu nebo opravy technických a servisních objektů,“ připomněl již dříve hejtman Kraje Vysočina Vítězslav Schrek. 

Náměstek hejtmana Vysočiny Vladimír Novotný na slavnostním předávání ocenění

Slavnostní otevření tohoto nového pavilonu se konalo 18. srpna 2023. 

V polovině srpna se v pelhřimovské nemocnici slavnostně otevřel nový Pavilon péče o rodinu. Během uplynulých týdnů se do nových prostor nastěhovalo také gynekologicko - porodnické oddělení. A to mělo dnes velkou premiéru. Narodilo se tam totiž...

Další oceněné stavby na Vysočině 

Na slavnostním předávání byly oceněny další investorské počiny na Vysočině. Porotu například zaujala rekonstrukce kostela sv. Markéty v Jaroměřicích nad Rokytnou a návštěvnické centrum rodinného pivovaru Bernard v Humpolci. 

Ohodnoť článek

Foto Stavba Vysočiny | Zdroj Stavba Vysočiny, Kraj Vysočina

Štítky stavba, ocenění, cena, porota, nemocnice, pavilon, Stavba roku, Pelhřimov, Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nový pavilon v pelhřimovské nemocnici je Stavbou roku 2023. Porota ocenila i další budovy na Vysočině | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.