Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Sbírka potravin 2023. I dárci v Jihlavě opět pomohou lidem v hmotné nouzi

Již zítra, tedy v sobotu 11. listopadu, se v ČR uskuteční Sbírka potravin. Jde o jednu z největších celorepublikových dobročinných akcí. Dárci mohou věnovat lidem v nouzi základní trvanlivé potraviny, drogistické zboží či hygienické potřeby a dětskou výživu.

Do organizace sbírky se zapojí i pracovníci a dobrovolníci z Oblastní charity Jihlava, kteří budou dárcům k dispozici v  jihlavském supermarketu Lidl v ulici Okružní od 8 do 18 hodin. „Sbírka potravin se koná dvakrát ročně – na jaře a na podzim. Je projevem solidarity s lidmi v hmotné nouzi, kteří nemají dostatek peněz na pokrytí základních potřeb,“ říká za Oblastní charitu Jihlava Radka Běhalová.

Co nakoupit?

Těstoviny, rýži, luštěniny, konzervy, dětskou výživu, polévky, trvanlivé mléko, olej, základní drogerii, drogerii pro děti.

Zdroj: sbirkapotravin.cz

Darované potraviny jsou rozdělovány potřebným lidem, kteří jsou klienty Oblastní charity Jihlava, nebo mají potvrzení o hmotné nouzi od příslušné instituce.

„Potraviny vydáváme osobám v nouzi, které k nám pošle úřad nebo klientům našich služeb. Nejčastěji pomoc poskytujeme matkám samoživitelkám a seniorům. Pomáháme i osobám bez domova, nebo rodinám, které se ocitly v momentální nouzi vlivem různých okolností,“ uvedla Ida Kopalová Mitisková, koordinátorka Sbírky potravin z jihlavské Charity.

Pomoc v roce 2023

Jak ji doplnila Běhalová, za rok 2023 (leden – říjen) bylo osobám v nouzi vydáno celkem 305 balíčků potravin a 131 balíčků hygieny, přičemž některé balíčky byly pro vícečetné rodiny. Z materiální pomoci bylo v součtu podpořeno cca 800 osob.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Oblastní charita Jihlava | Zdroj Oblastní charita Jihlava, Sbírka potravin

Štítky sbírka, potraviny, pomoc, hmotná, nouze, charita, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sbírka potravin 2023. I dárci v Jihlavě opět pomohou lidem v hmotné nouzi | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.