Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Jihlava dál hledá jednatele Horácké multifunkční arény. Výběrové řízení bylo prodlouženo do 28. listopadu

Vedení Jihlavy stále hledá schopného jednatele budoucí společnosti provozující Horáckou multifunkční arénu. Na takového člověka je kladeno několik požadavků. Podle informací z jihlavské radnice vedení města nyní rozhodlo o tom, že byla prodloužena lhůta, do kdy se uchazeči na pozici jednatele mohou přihlásit.

Jednatel by měl mít minimálně pětiletou zkušenost práce ve vedoucí funkci a měl by znát příslušnou legislativu. Jeho velkou výhodou by byla zkušenost s vedením obdobné organizace. „Měl by mít také přehled o ekonomických zásadách řízení obchodní společnosti, organizační schopnosti, velmi dobré komunikační, prezentační a řídicí dovednosti a kultivovaný mluvený i písemný projev. Podmínkou je i psychická odolnost vůči stresu," jmenuje mluvčí Jihlavy Radovan Daněk

V jihlavské Horácké multifunkční aréně by se podle primátora Petra Ryšky mohla například téměř ve všech sportech konat juniorská mistrovství Evropy nebo světa.

Vedení města do hledání vhodného kandidáta zapojila třeba i agenturu Odgers Berndtson, s.r.o. Ta navrhla městu několik vhodných kandidátů, kteří však měli jen velmi málo času na vypracování návrhu koncepce činnosti. „Chceme vybrat nejlepšího z nejlepších kandidátů, protože jeho osobnost bude klíčová pro úspěch celého projektu. Proto jsme prodloužili termín výběrového řízení, abychom všem zájemcům o tuto pozici poskytli dostatek prostoru pro sepsání seriozní a kvalitní koncepce činnosti,“ řekl primátor Jihlavy Petr Ryška (ODS).

V aréně by měly být sportovní, kulturní a společenské akce, firma ale bude zajišťovat například i ubytovací a gastronomické služby. Záměr na založení obchodní společnosti se stoprocentní účastí města, která bude arénu provozovat, schválilo zářijové jihlavské zastupitelstvo. 

Město novému manažerovi haly nabízí odpovídající finanční ohodnocení, prémie až do výše 30 % z roční odměny, služební automobil, mobilní telefon a notebook nebo možnost získat bydlení v Jihlavě. Jak je uvedeno v tiskové zprávě, jednatel by měl nárok i na měsíční odměnu v době pracovní neschopnosti a po dvou letech ve funkci také na odstupné ve výši šestinásobku měsíční odměny.

„Využíváme teď všechny dostupné možnosti, abychom našli co nejlepšího manažera,“ řekl primátor Ryška. I proto bylo prodlouženo výběrové řízení až do 28. listopadu do 12:00. „Osobnost jednatele bude naprosto klíčová, aby byl projekt arény úspěšný. Chceme najít nejlepšího z nejlepších, čemuž bude odpovídat i ohodnocení a další nabízené benefity,“ doplňuje primátora radní a manažer výstavby arény David Beke (ODS), který všem zájemcům podá podrobnější informace ohledně pozice jednatele budoucí obchodní společnosti.

„Na vynikajícího manažera si rádi počkáme i delší dobu. Ne každý profesionál se může uvolnit tak rychle ze stávajícího zaměstnání,“ uvědomuje si David Beke. 

Hodnocení článku je 44 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Jihlava | Zdroj Město Jihlava

Štítky aréna, manažer, výběrové, řízení, obchodní, společnost, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jan Strapina

To je sice pěkné soudruzi,ale kdo budechtít jít do takového zapadákova!!!!!!!

Středa, 8. listopadu 2023, 02:49Odpovědět

Libor Novak

Co zapadákov, ale strčit sám hlavu do oprátky v megalomanském projektu, který nemůže v Jihlavě prosperovat, může jen totální masochista, nebo hochštapler. Nikdo, kdo má všech pět pohromadě, neopustí dobré místo, aby se stal budoucím obětním beránkem, komu se neúspěch hodí na hřbet...

Středa, 8. listopadu 2023, 10:47Odpovědět

Jihlava dál hledá jednatele Horácké multifunkční arény. Výběrové řízení bylo prodlouženo do 28. listopadu | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.