Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

ANKETA: Třebíč dá za vánoční výzdobu přes dva miliony korun. Strom městu nabízí i soukromí vlastníci

Třebíč letos za vánoční výzdobu zaplatí přes dva miliony korun, je to částka srovnatelná s předchozími lety. Poměrně velkorysou výzdobou se radnice snaží zpříjemnit svátky místním i zvýšit zájem turistů. Vánoční strom, který podle mluvčí třebíčské radnice Irini Martakidisové ještě město nevybralo, by se měl na Karlově náměstí slavnostně rozsvítit 3. prosince.

Vánoční strom se podle Martakidisové město snaží vybírat na území města nebo v jeho okolí. Nabízejí je městu i soukromí vlastníci. „Máme asi tři předvybrané, ale ještě je musíme prohlédnout," řekla mluvčí Irini Martakidisová. 

FOTO: Jako ve vánoční pohádce. Výzdoba v Třebíči láká stovky lidí

V centru pozornosti se v těchto dnech ocitla Třebíč. Do města lidi vábí krásná vánoční výzdoba, která letos nechybí ani na Karlově náměstí. Vedle procházky po místech s trojrozměrnými dekory si návštěvníci mohou užít také kulturní program.

Novou vánoční výzdobu, která bude použitá na rozšíření osvětlení některých lávek a mostů, nakoupí Třebíč za 430 tisíc  korun. Podstatnou část ale tvoří pronájem, doprava a instalace 3D světelných objektů, které jsou umístěné po celém městě. Letos pronájem vyjde na 1,5 milionu korun. Instalace vánočního osvětlení bude podle informací v registru smluv třebíčskou radnici stát 200 tisíc korun.

Dalších 262 tisíc korun bude město hradit za zajištění pódia, osvětlení a ozvučení Vánočního náměstí 2023.

Líbí se vám vánoční výzdoba posledních let v Třebíči?

Celkem hlasovalo458 čtenářů

Součástí programu na Karlově náměstí bude jarmark a rozsvícení vánoční výzdoby 3. prosince, Mikulášská nadílka o dva dny později nebo zdobení vánočních stromečků dětmi ze mateřských škol 7. prosince. Od 8. do 22. prosince je připravené Vánoční náměstí spojené s hudebními vystoupeními nebo promítáním vánočních pohádek. Vedle toho se bude na náměstí prodávat vánočního zboží, občerstvení a ryby.

ANKETA: Dva měsíce do Štědrého dne. Jihlava láká na dvě kluziště, strom z Březinek přijede na náměstí 22. listopadu

Přesně za dva měsíce budeme slavit Štědrý den. A to je tedy ideální čas k tomu představit si, jak budou letošní Vánoce probíhat v krajském městě Vysočiny.

Vánoční tradicí je v Třebíči sbírka. Lidé mohou přispívat přímo do pokladničky u vánočního stromu. Letos potrvá od 3. prosince do 8. ledna. Její výtěžek pomůže třebíčskému pracovišti Společnosti pro podporu lidí s mentálním postižením v ČR. Loňská vánoční sbírka vynesla přes 72 tisíc korun.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Lenka Dvořáková

Štítky advent, osvětlení, Vánoce, Třebíč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ANKETA: Třebíč dá za vánoční výzdobu přes dva miliony korun. Strom městu nabízí i soukromí vlastníci | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.