Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Porodnice v Havlíčkově Brodě je dle ankety nejlepší na Vysočině. V říjnu tam též proběhl letošní tisící porod

Havlíčkobrodská porodnice je podle ankety serveru emimino.cz tou nejlepší v Kraji Vysočina. V říjnu tam rovněž napočítali tisící letošní porod, narozený Matouš nepřerušil klučičí tradici tohoto milníku.

Anketa Porodnice roku 2023 probíhala v červnu a červenci mezi čtenářkami serveru emimino.cz. Nejlepšího výsledku v Kraji Vysočina dosáhla porodnice v Havlíčkově Brodu, následovaná jihlavskou a novoměstskou. „Výsledky jsou kombinací průměrného hodnocení a logaritmu počtu hodnocení,“ stojí na zmiňovaném webu.

V říjnu se v Havlíčkově Brodě též uskutečnil letošní tisící porod. Došlo k němu konkrétně 29. října v 5:05, kdy se narodil malý Matouš Paseka. S tatínkem a maminkou, pro kterou je prvním dítětem, bude bydlet v Hlinsku. „Za dobu tradice tisícího porodu se jen v jednom případě narodila holčička. Jednoznačně tedy anketu vedou kluci," sdělil s úsměvem primář gynekologicko-porodnického oddělení Pavel Antonín, který rodičům předal tradiční dárek - velkou oranžovou "tatrovku".

I v letošním roce se v havlíčkobrodské porodnici zatím narodilo více chlapců než děvčat. K datu tisícího porodu se narodilo celkem 1016 dětí, tedy 16 párů dvojčat. „Nejčastěji zatím rodiče dávají jména Jan a Natálie. Nejvíce dětí se narodilo v měsících červnu a červenci 2023,“ dodala tisková mluvčí nemocnice Petra Černo.

Ohodnoť článek

Foto Nemocnice Havlíčkův Brod | Zdroj Nemocnice Havlíčkův Brod

Štítky porodnice, Havlíčkův Brod, anketa, ocenění, jubileum, porod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Porodnice v Havlíčkově Brodě je dle ankety nejlepší na Vysočině. V říjnu tam též proběhl letošní tisící porod | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.