Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Propojení generací. Seniory v mitrovském domově navštívily děti, zkusily si třeba jízdu na vozíčku

Směna s dětmi. Tak se jmenovala prázdninová služba, kterou měli 3. srpna zaměstnanci Domova pro seniory Mitrov. Dostali možnost vzít si s sebou do práce své děti či vnoučata. Děti tak trávily prázdninový den nejen se svými blízkými, ale i se seniory v domově, a poznávaly tak, jak to v tomto zařízení chodí.

Tato zkušenost měla další rozměr - děti zároveň poznávaly práci svých rodičů či prarodičů.  Na programu bylo společné tvoření v rukodělné dílně, vyráběl se třeba zahradní větrník. Děti soutěžily, četly se pohádky. Děti dostaly možnost vyzkoušet si různé kompenzační pomůcky jako invalidní vozíky či mobilizační rampy. Dalším bodem na programu byla prohlídka celého domova.

Chuť do života 

„Je skvělé, když nám domov ožije dětmi. Seniorům to dodá chuť do života, jako kdyby omládli. S dětmi si povídají, smějí se s nimi a s radostí si užívají společné aktivity. Děti se nejenom dobře seznámily s pracovištěm svých rodičů a také měly možnost poznat život starších, mnohdy handicapovaných lidí,“ pochvaluje si oboustranný přínos této aktivity ředitel domova Josef Myslivec.

Známky jako ve škole 

Podle vyjádření mitrovského domova odpoledne děti odcházely spokojené, rozesmáté, pracovníky ocenily známkami jako ve škole. „Víte, jak jsme uspěli? Dostali jsme samé jedničky a u některých svítily i hvězdičky," dodává Josef Myslívec.

Ohodnoť článek

Foto Domov pro seniory Mitrov | Zdroj Domov pro seniory Mitrov, Kraj Vysočina

Štítky domov, důchodce, senior, stáří, návštěva, generace, Mitrov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Propojení generací. Seniory v mitrovském domově navštívily děti, zkusily si třeba jízdu na vozíčku | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.