Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Meteorologové: V týdnu si užijeme tropické třicítky, objeví se i přeháňky, bouřky a ráno mlhy

Meteorologové dnes přišli s předpovědí počasí na nadcházející pracovní týden. Užijeme si vysokých letních teplot, teplé by měly být i noci. Jak vyplývá z týdenní předpovědi počasí na webu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ), musíme počítat také s přeháňkami a bouřkami, ráno se místy objeví mlhy.

„První srpnová dekáda byla velmi chladná a deštivá. O víkendu se už ale na naše území vrátilo léto v plné parádě a letní počasí nás bude provázet i celý týden. Maximální teploty budou na celém území nad letní hranicí 25 stupňů Celsia a nezřídka budou atakovat i tropických 30 stupňů Celsia. Nejsou vyloučeny ani tropické noci, kdy teplota vzduchu neklesne pod 20 stupňů," uvedli dnes meteorologové na facebooku.

Pokud máte letní teploty kolem třiceti stupňů, tak si tento týden přijdete na své. Teploměr až do středy může ukázat i 33 stupňů Celsia, od čtvrtka by měly být teploty převážně do 30 stupňů, na jihovýchodě země budou maxima ještě o dva stupně vyšší. Víkend by podle aktuální předpovědi měl být skoro bez mraků, jen s ojedinělou přeháňkou či bouřkou a teplotami od 27 do 32 stupňů.

Zatím na dnešní den vydali meteorologové výstrahu na vysoké teploty pro většinu území, výhledově by měla platit až do středy.

Horké letní počasí se do republiky v posledních dnech vrátilo po mimořádně chladném a deštivém začátku srpna. Počátek druhého prázdninového měsíce byl v Česku druhý nejchladnější a nejdeštivější od roku 1991. V průměru bylo 14,9 stupně Celsia a napršelo průměrných 72 milimetrů srážek. Nižší teplota vzduchu byla v období od 1. do 10. srpna naposledy před 18 lety, více srážek v první srpnové dekádě spadlo v roce 2006.

Jak bude dnes na Vysočině? 

Dnešní ranní a dopolední obloha je podle meteorologů polojasná, místy je oblačno, ojediněle se mohou objevit ořehá%nky. Oblačnost by během dne měla postupně ubývat na skoro jasno až jasno. Nejvyšší odpolední teploty se dostanou na 29 až 32 °C. Vítr bude foukat slabý, během dne mírný jihovýchodní až jižní a bude mít rychlost 3 až 7 m/s.

Ohodnoť článek

Foto JillWellington/pixabay | Zdroj ČHMÚ, ČTK

Štítky týden, předpověď, déšť, teplota, bouřka, přeháňky, ČHMÚ, meteorologové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Meteorologové: V týdnu si užijeme tropické třicítky, objeví se i přeháňky, bouřky a ráno mlhy | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.