Počasí dnes22 °C, zítra21 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Bazén v Jihlavě bude ještě týden zavřený. Opravy se protáhly kvůli podlaze v dámských šatnách

O týden déle potrvá tradiční prázdninová uzavírka jihlavského bazénu Evžena Rošického. Ten se měl po každoroční odstávce veřejnosti otevřít dnes. Podle informací od Služeb města Jihlavy (SMJ) se opravy o týden protáhnou.

Bazén je mimo provoz od 1. července. „Během odstávky se vyčistily bazénové vany a akumulační jímky. Postupně se provedla nutná údržba a oprava zařízení chemického hospodářství, cirkulačních čerpadel, pískových filtrů a opravila se dlažba ochozů v bazénové hale. Proběhla také výmalba bazénové haly a výměna dveří ve II. nadzemním podlaží. Nepodařila se ale největší oprava nad rámec běžné údržby, a to výměna podlahové krytiny a oprava dámských šaten," vysvětlil Martin Málek, mluvčí SMJ.

Bylo tedy nutné udělat celkovou opravu podlah, a tím se veškeré práce na dámských šatnách pozdržely. „Nový termín zahájení letního provozu na bazéně E. Rošického se tak posouvá o týden na pondělí 14.8.2023. Děkujeme veřejnosti za pochopení a po odstávce se těšíme na vaši návštěvu," dodává Málek. 

Historie bazénu 

Slavnostní výkop bazénu Evžena Rošického v Jihlavě byl proveden dne 13. prosince 1960 a otevření proběhlo 29. října 1965, tedy po necelých pěti letech. Zajímavostí je, že šlo v té době teprve o desátý bazén v rámci celé republiky. 

Důležité jméno pro Jihlavu. Znáte osud sportovce Evžena Rošického, který byl popraven během heydrichiády?

Evžen Rošický. Jméno, které se Jihlavanům vybaví hlavně ve spojitosti s veřejným bazénem a také s jednou ze základních škol. Pojďme se na tohoto muže, který byl popravený během heydrichiády, podívat o něco podrobněji.

Dnes je bazén Evžena Rošického multifunkčním objektem, který návštěvníkům nabízí plavecký bazén o délce 25 metrů. Má šest drah o objemu vody 450 m3, výukový bazén o objemu vody 70 m3, sportovní halu, tělocvičnu, fit centrum, zrcadlový sál, čtyřdráhovou kuželnu s restaurací, relaxační centrum – sauna, whirpooly, masáže a solárium.

V bezprostřední blízkosti bazénu stojí stejnojmenná základní škola. Ta má dodnes sportovní zaměření a byla slavnostně otevřena 1. září 1958.

Ohodnoť článek

Foto Služby města Jihlavy

Štítky bazén, odstávka, provoz, údržba, oprava, podlaha, Evžena Rošického, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bazén v Jihlavě bude ještě týden zavřený. Opravy se protáhly kvůli podlaze v dámských šatnách | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.