Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

VIDEO: Obrňte se trpělivostí, začala oprava na rušné křižovatce u Zverimexu. Je otevřený jen jeden pruh

Úderem dnešní 7. hodiny byla v Jihlavě v křižovatce ulic Hradební - Žižkova - Dvořákova zahájena druhá etapa opravy vodovodního řadu. Řidiči se musí obrnit trpělivostí, protože zde průjezd vozidel bude silně omezen.

„Z důvodu výkopových prací a opravy potrubí přímo uprostřed křižovatky dojde k silnému omezení dopravního provozu. Komunikací povede pouze jeden průběžný pruh. Vozidla nebudou moci odbočit z ulice Žižkova na Dvořákovu ulici a obráceně to také nebude možné. Vše bude řádně označeno svislým dopravním značením a světelnou signalizací," upozornil Martin Málek, mluvčí Služeb města Jihlavy (SMJ), které opravy provádí.

SMJ si již dopředu připravily a zabudovaly dvě nová šoupata mimo silnici. Nyní se nachází jedno na chodníku a druhé těsně u obrubníku na ulici Žižkova a Dvořákova - v místě u „Zverimexu". Podle Málka stará a nefunkční šoupata, která nejdou uzavřít, se v křižovatce odmontují a vodovodní řad se propojí pouze trubkou. V případě havárie se voda zavře už přes nová šoupata.

„Při opravách vodovodního řadu se už tak nebude muset voda zavírat přímo v křižovatce. Díky tomu se již neomezí a nenaruší silniční provoz na této velmi frekventované komunikaci," ujistil Málek.

Po Hradební ulici projede podle posledního sčítání dopravy denně více než 20 tisíc aut.

Nové semafory

Součástí prací budou i nové semafory. „Náklady na výměnu světelné signalizace budou asi šest milionů korun,“ již dříve vyčíslil primátor Jihlavy Petr Ryška.

Dopravní omezení by mělo platit do 24. července, kdy by měly být práce hotové. „Nemělo by dojít k odstávce vody v této lokalitě. Prosíme řidiče, aby věnovali zvýšenou pozornost při projíždění stavbou," vyzývá Málek. 

Konec omezení na Znojemské 

Dopravní omezení včera odpoledne skončilo také na ulici Znojemská, kde dělníci pracovali na vozovce, jež se několik let propadala. Zde opravy začaly v pondělí 10. července, pro řidiče vozidel i pro cestující MHD to znamenalo značné omezení, protože nebyl možný vjezd na Masarykovo náměstí. Silnice se v uvedeném místě propadala každoročně zhruba o 20 centimetrů. „Letos to bylo určitě více než 25 centimetrů. Větší opravy byly šest sedm let zpátky,“ vrátil se do minulosti Lubomír Dohnal, vedoucí jihlavského odboru dopravy.

MHD už jako obvykle 

Dnes se po opravě otevřela i ulice Sokolovská. Uleví se i cestujícím MHD, protože od dnešního rána se linka MHD vrátily do pravidelných tras a letních jízdních řádů platných od 1. července. „Jedinou výjimku bude tvořit linka H, která do neděle pojede odkloněnou trasou ze zastávky Seifertova na zastávku VŠPJ. Kvůli očekávaným kolonám aut na Hradební, Dvořákově a Žižkově ulici, však mohou vozy MHD nabírat v pátek zpoždění," upozorňuje mluvčí Jihlavy Radovan Daněk. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Lenka Dvořáková

Štítky vodovodní, řad, oprava, omezení, doprava, Žižkova, Hradební, Dvořákova, SMJ, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Obrňte se trpělivostí, začala oprava na rušné křižovatce u Zverimexu. Je otevřený jen jeden pruh | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.