Počasí dnes19 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Úspěšní rapeři 58G navštívili primátora. Ten ocenil, že ve své tvorbě odrážejí dění v jihlavských ulicích

Jihlavská rapová skupina 58G, která v dubnu získala hned dvě sošky v hudební soutěži Anděl, dorazila na místní radnici. Stalo se tak na pozvání primátora Petra Ryšky, který hudebníkům předal drobné dárky a ocenil, že se v jejich tvorbě odráží dění v jihlavských ulicích.

Hned ve dvou kategoriích získala jihlavská rapová skupina 58G sošku Anděla v letošním vyhlašování cen České hudební akademie. Za nejlepší rapovou desku s názvem City park a dále Cenu fanoušků, kde o vítězi rozhodovaly hlasy veřejnosti.

Dvě ceny Anděl míří do Jihlavy. Trio 58G má nejlepší rapovou desku i největší přízeň fanoušků

Hned dvakrát zabodovala při sobotním předávání cen Anděl jihlavská formace 58G. Získala sošku za nejlepší rapovou desku a Cenu fanoušků, kde hlasuje veřejnost. Na hudební scéně se trio 58G pohybuje tři roky a publikum i odbornou porotu zaujalo...

Název desky odkazuje k obchodnímu centru City Park, kde se členové formace potkávali. TK27 alias Tomáš Kučera bydlel nedaleko a měl k němu protichůdný vztah. Na jednu stranu ho nenáviděl, na druhou stranu budova hrála důležitou roli v kamarádství mezi členy 58G. 

TK27, Humla a Doktor, členové jihlavské rapové formace 58G, přijali od primátora Jihlavy Petra Ryšky dodatečné gratulace a drobné dárky. „Jsem rád, že populární a úspěšní rapeři se nebránili setkání. Tvorby skupiny si vážím i přesto, že asi nepatřím do cílové skupiny toho žánru, ale některé texty mne velmi zaujaly hlavně tím, jak odrážejí dění v Jihlavě a jsem velmi potěšen i propagací Jihlavy při předávání cen Anděl,“ řekl Petr Ryška po setkání s hudebníky.

Tomáš Kučera, frontman skupiny, je odchovancem havlíčkobrodského a jihlavského fotbalu a nynějším hráčem prvoligových Teplic. Primátor prozradil také, že se velmi dobře zná s jeho otcem Romanem, se kterým měli kanceláře vedle sebe. „On se staral o fotbal a já o plavání, takže jsme teď pochopitelně museli i s jeho synem Tomášem promluvit o fotbale,“ dodal Ryška.

Ohodnoť článek

Foto Magistrát města Jihlavy | Zdroj Magistrát města Jihlavy

Štítky Anděl, Jihlava, cena, rap, 58G, City Park

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Úspěšní rapeři 58G navštívili primátora. Ten ocenil, že ve své tvorbě odrážejí dění v jihlavských ulicích | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.