Počasí dnes23 °C, zítra21 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Bazén v Jihlavě čekají prázdninové opravy. Lidem se znovu otevře na začátku srpna

Bazén Evžena Rošického v Jihlavě čeká pravidelná technologická odstávka. Od 1. července tak bude pro veřejnost uzavřený. Znovu otevřený bude v takzvaném letním provozu od 7. srpna.

Jak informovaly Služby města Jihlavy (SMJ), které bazén provozují, během odstávky se vyčistí bazénové vany a také akumulační jímky. „Postupně se provede nutná údržba a oprava zařízení chemického hospodářství, cirkulačních čerpadel a pískových filtrů, bude opravena dlažba ochozů v bazénové hale. Největší opravou nad rámec běžné údržby bude výměna podlahové krytiny na dámských šatnách a oprava společných šaten. Proběhne výmalba bazénové haly a dále se vymění dveře ve druhém nadzemním podlaží,“ nastínil plánované práce Martin Málek, mluvčí SMJ. A dodal, že všechny výše uvedené práce vyjdou zhruba na 1,1 milionu korun. „Opravy nad rámec běžné údržby bazénu zaplatí město Jihlava, které je jeho majitelem,“ dodal Málek.

Pokud se vše stihne v daném termínu, tak by měla odstávka bazénu skončit 6. srpna.

Následně bude bazén otevřen pro veřejnost v takzvaném letním provozu, a to od 7. srpna do 31. srpna. „V této době bude platit hodinové vstupné 90 korun pro dospělé a 65 korun pro děti od 6 do 15 let. Bude možné si také zakoupit celodenní zvýhodněné vstupné. Návštěvníci budou mít k dispozici i travnaté plochy za bazénem, které jsou určené k odpočinku a slunění. V tomto období nebudou platit permanentky,“ upozornil Málek.

Historie bazénu 

Slavnostní výkop bazénu Evžena Rošického v Jihlavě byl proveden dne 13. prosince 1960 a otevření proběhlo 29. října 1965, tedy po necelých pěti letech. Zajímavostí je, že šlo v té době teprve o desátý bazén v rámci celé republiky. 

Důležité jméno pro Jihlavu. Znáte osud sportovce Evžena Rošického, který byl popraven během heydrichiády?

Evžen Rošický. Jméno, které se Jihlavanům vybaví hlavně ve spojitosti s veřejným bazénem a také s jednou ze základních škol. Pojďme se na tohoto muže, který byl popravený během heydrichiády, podívat o něco podrobněji.

Dnes je bazén Evžena Rošického multifunkčním objektem, který návštěvníkům nabízí plavecký bazén o délce 25 metrů. Má šest drah o objemu vody 450 m3, výukový bazén o objemu vody 70 m3, sportovní halu, tělocvičnu, fit centrum, zrcadlový sál, čtyřdráhovou kuželnu s restaurací, relaxační centrum – sauna, whirpooly, masáže a solárium.

V bezprostřední blízkosti bazénu stojí stejnojmenná základní škola. Ta má dodnes sportovní zaměření a byla slavnostně otevřena 1. září 1958.

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky bazén, technologická, přestávka, údržba, oprava, prázdniny, sezona, léto, Evžena Rošického, SMJ, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bazén v Jihlavě čekají prázdninové opravy. Lidem se znovu otevře na začátku srpna | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.