Počasí dnes21 °C, zítra13 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Při páteční nehodě na D1 muži, který skončil v nemocnici, utekl pes. Dnes ráno se na dálnici opět setkali

Osm vozidel havarovalo v pátek 16. června na dálnici D1 ve směru na Brno. Při nehodách se lehce zranilo osm lidí. V jednom z vozidel cestoval i pes, jeho páníček skončil kvůli zranění v nemocnici. Zvíře v době zásahu IZS uteklo.

„Při jedné z dopravních nehod, jejímž viníkem byl cizinec s vozidlem s německou registrační značkou, byl ve vozidle přepravován pes. Tento pes z místa nehody utekl zřejmě v době zásahu složek IZS a v době, kdy posádka vozidla byla v péči záchranářů. Původně byl předpoklad, že psa převezmou strážníci městské policie a převezou ho do psího útulku, kde si ho majitelé po propuštění ze zdravotnického zařízení vyzvednou. To se ale vzhledem k tomu, že pes utekl, nepodařilo uskutečnit," infomovala Dana Čírtková, mluvčí krajských policistů.

Během včerejška policie dostala několik oznámení od řidičů, že se na dálnici pohybuje pes. Začala ho hleda hlídka z dálničního oddělení Velký Beranov, policisté se snažili psa odchytit. To se jim ale nepodařilo, ale zjistili, že pes prolezl dírou v plotě na 115,5 kilometru na Brno, proto zajistili otvor v oplocení kolem dálnice v daném místě, aby se pes nemohl znovu dostat na dálnici.

Dopravní problémy jsou aktuálně na dálnici D1 ve směru na Brno. Při čtyřech nehodách havarovalo několik vozidel. Osm lidí se lehce zranilo. Na místo letěl i vrtulník.

„Cestou integrovaného operačního střediska Krajského ředitelství policie Kraje Vysočina se operačnímu důstojníkovi prostřednictvím linky 112 podařilo zkontaktovat majitele psa, který už byl ale na cestě do Německa s tím, že hned v neděli ráno přijede zpět do České republiky na místo, kde se nehoda stala, a pokusí se psa odchytit. Dnes kolem deváté hodiny ráno skutečně přijel na dálniční oddělení do Velkého Beranova a za asistence policejní hlídky přejel na odstavné parkoviště na 115. kilometru dálnice D1, kde se mu podařilo svého psa nalézt," řekla dále mluvčí Čírtková.

Příběh má tedy nakonec šťastný konec, a cizinec je i se svým psem v tuto chvíli na cestě domů.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto www.ceskedalnice.cz | Zdroj Policie ČR

Štítky dálnice, hromadná, nehoda, D1, pes, zranění, nemocnice, majitel, cizinec, Německo, Velký Beranov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Při páteční nehodě na D1 muži, který skončil v nemocnici, utekl pes. Dnes ráno se na dálnici opět setkali | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.