Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

U třebíčské nemocnice vyroste parkovací dům. Stavba vyjde na 180 milionů, hotova má být na jaře 2025

Všechny přípravné a projekční kroky Kraje Vysočina směřují k zahájení stavby parkovacího domu pro Nemocnici Třebíč. Harmonogram počítá s předáním staveniště zhruba v říjnu letošního roku, hotovo by mělo být na jaře 2025. Stavba má vyjít na 180 milionů korun.

Kapacita parkovišť u nemocnice nedostačuje, překážející vozidla odtáhli. Parkovací dům vyroste nejdříve za pět let

Návštěvníci jihlavská nemocnice se, zejména v ranních a dopoledních hodinách, potýkají s nedostatkem parkovacích kapacit. Situace vygradovala minulý týden, kdy muselo zdravotnické zařízení přistoupit odtahům těch aut, která bránila průjezdu...

„Stavět se bude 20 měsíců. V těsné blízkosti nemocnice vyroste čtyřpodlažní objekt pro 218 aut s komerčními jednotkami v přízemí. Odhadované náklady jsou 180 milionů korun,“ informoval hejtman Kraje Vysočina Vítězslav Schrek.

Město Třebíč na parkovací dům přispěje deseti miliony korun. „Spolufinancování bylo původně ze strany Třebíče navrženo v objemu 50 milionů korun," řekl Schrek a dodává, že vzhledem k tomu, že Třebíč připravuje jiné rozsáhlé investice, včetně rekonstrukce zimního stadionu, dohodla se s krajem, že na parkovací dům přispěje deseti miliony. Část vlastního podílu města bude finančním darem, zbytek se započítá darováním pozemku po bývalé nemocniční prodejně v hodnotě cca 2,62 milionu korun.

„Na objektu počítáme s umístěním solárních panelů, na které budeme částečně čerpat dotaci ze Státního fondu životního prostředí. Budou na bocích domu a stavební příprava bude provedena i pro panely, které bude možné později umístit i na střechu. Stavba je projektována metodou BIM. Cílem metody je zjistit možné chyby a nedostatky projektu ještě před zahájením stavby. Metoda zásadně pomáhá i při provozu a údržbě objektů," říká Hana Hajnová, náměstkyně hejtmana Kraje Vysočina pro oblast regionálního rozvoje.

Ohodnoť článek

Foto Kraj Vysočina (studie) | Zdroj Kraj Vysočina

Štítky Třebíč, parkovací dům, nemocnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U třebíčské nemocnice vyroste parkovací dům. Stavba vyjde na 180 milionů, hotova má být na jaře 2025 | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.