Počasí dnes19 °C, zítra19 °C
Pondělí 13. května 2024  |  Svátek má Servác
Bez reklam

Neděle bude patřit nedonošeným dětem. Do běhu pro miminka do dlaně se zapojí i Havlíčkův Brod

Na první květnovou neděli se celosvětově slaví Den rodičů předčasně narozených dětí. U té příležitosti se bude konat už tradiční virtuální charitativní běh a procházka na podporu neonatologických oddělení, jejichž personál pečuje právě o předčasně narozené děti. Do akce se letos zapojí také oddělení havlíčkobrodské nemocnice.

Běhu či procházky se může zúčastnit každý, trasa je libovolná, stejně jako místo. Stačí se pouze zaregistrovat a své startovné věnovat jednomu z 33 neonatologických oddělení nebo Nedoklubku.

Každý den se v České republice narodí průměrně 23 dětí předčasně. Den rodičů předčasně narozených dětí se celosvětově slaví na první květnovou neděli. 

Nedoklubko uspořádalo svůj první virtuální celorepublikový Běh a procházku pro miminka do dlaně v květnu 2021. Uplynulých dvou ročníků se zúčastnilo celkem 2847 běžců a 7634 osob šlo na procházku. Celkový výtěžek na podporu neonatologických oddělení se vyšplhal téměř k dvěma milionům korun. Cílem bylo vždy uběhnout nebo ujít celkově 8500 kilometrů. „Letos máme jiné, vyšší ambice. Přejeme si zapojit do akce alespoň 8500 účastníků, počítáme běžce, chodce i děti v kočárku,“ uvádí Lucie Žáčková, předsedkyně a ředitelka organizace Nedoklubko.

Kde v Brodě? 

Sraz zájemců v Havlíčkově Brodě je v neděli 7. května ve 14 hodin v parku Budoucnost. „Konkrétně u kavárny AveKave,“ upřesnila Petra Černo, mluvčí Nemocnice Havlíčkův Brod.

Ohodnoť článek

Foto Fotorech / pixabay | Zdroj Nedoklubko, Nemocnice Havlíčkův Brod

Štítky běh, procházka, neonatologie, miminka do dlaně, podpora, Havlíčkův Brod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Neděle bude patřit nedonošeným dětem. Do běhu pro miminka do dlaně se zapojí i Havlíčkův Brod | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.