Počasí dnes23 °C, zítra21 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

FOTO: Náměstí ozdobily naleštěné veterány. Podívejte se, jak se chystaly na sobotní rallye se startem Telči

Kdo má rád stará auta, nesměl v sobotu dopoledne chybět na náměstí Zachariáše v Telči. V deset hodin tam totiž startovala rallye Spring Classic. Před tím měli lidé možnost prohlédnout si účastníky prvního závodu v sezoně.

Na veterány se přišel podívat také Roman Dvořák, jehož fotografie uvidíte v galerii. „Bylo to moc pěkné. Některá auta jsem vyfotil vícekrát, jak se mi líbila. Moderátor každé auto představil a řekl historii tohoto auta. Jsem ráda, že tady v Telči máme takové akce," řekl k tomu Roman Dvořák. K vidění byla auta značek Alfa Romeo, Mercedes-Benz, Chevrolet, Austin Healey, Porsche, Maserati, Ford a další.

Rallye Spring Classic v Telči 2023

Sobota, 15. dubna 2023, 20:41

Rallye Spring Classic v Telči 2023
Rallye Spring Classic v Telči 2023

Auta se do Telče sjížděla už od pátku. Pořadatele i účastníky trochu strašila předpověď počasí, to se ale nakonec poměrně umoudřilo. Na vyjížďku dlouhou dvě stě padesát tři kilometrů se vydalo sto tři posádek.

Dojeli až do Rakouska

Trasa je zavedla do Slavonic, Rakouska, do Znojma, do Dobšic k vinařství Lahofer, na Bítov, do Dačic, do Jemnice a na další místa. Zpět do cíle se vracely v sobotu odpoledne a navečer. Veterány ze závodu Spring Classic už Telčí projížděly v roce 2021.

Nablýskané staré vozy telčské náměstí ozdobí také v červenci, kdy se v termínu 7. až 9. července chystá osmý ročník veteránského setkání s výstavou nazvaný Mezi dvěma branami. Tam se představí automobily vyrobené před rokem 1939. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Roman Dvořák | Zdroj Telčské listy

Štítky veterán, Telč, náměstí, rallye, automobil, závod, start, Spring Classic

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Náměstí ozdobily naleštěné veterány. Podívejte se, jak se chystaly na sobotní rallye se startem Telči | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.