Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Z bývalého DDM v Jihlavě bude spolkový dům. Radnice v současné době oslovuje zájemce

Nové zázemí pro nejrůznější spolky nyní nabízí jihlavská radnice. K využití je budova někdejšího domu dětí a mládeže (DDM). Ta se nachází v Brněnské ulici.

Se svojí nabídkou se radnice obrátila na bezmála šedesátku spolků ze sociální, kulturní a sportovní oblasti. A v hledání zájemců stále pokračuje.

 „Rádi bychom poskytli zázemí co nejširšímu spektru spolkových a neziskových organizací, a podpořili tak jejich aktivity. Kdo hledá pro svůj spolek, klub nebo sdružení prostory, může se na nás obrátit,“ vyzývá Iveta Nechvátalová z odboru školství, kultury a tělovýchovy. Zájemci ji mohou kontaktovat na telefonním čísle 565 592 333, e- mailu iveta.nechvatalova@jihlava-city.cz nebo osobně na magistrátu na pracovišti v Hluboké ulici. 

„Na prohlídku prostor v Brněnské ulici dosud přišli zástupci asi dvaceti organizací, osm z nich má zájem, polovina z nich požaduje také např. poskytnutí podmínek pro parkování, instalaci zvukového zařízení, bezbariérovost, prostor pro konání sněmů až 140 účastníku atp. Dosud největší zájem projevily spolky o vyžití tělocvičny a místnosti pro asi 30 osob,“ popisuje Radek Tulis, mluvčí jihlavské radnice.

Po základní rekonstrukci domu a vybavení nezbytným zařízením by měl spolkový dům být místem společného setkávání a vzájemné pomoci. „Naší hlavní ideou je v domě nabízet vzdělávání, osvětu, prostory mohou být využity také k výstavám či přednáškám. Iniciativě spolků se meze klást nebudou a každý bude moct přispět svojí činností svojí troškou do mlýna,“ připomněl myšlenku spolkového domu vedoucí odboru školství, kultury a tělovýchovy Tomáš Koukal.

Foto Magistrát města Jihlavy | Zdroj Magistrát města Jihlavy

Štítky dům, radnice, Jihlava, Dům dětí a mládeže

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Z bývalého DDM v Jihlavě bude spolkový dům. Radnice v současné době oslovuje zájemce | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.