Počasí dnes21 °C, zítra20 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Lidem v Jihlavě po havárii opět začíná téct voda. Může být ale zakalená s kolísavým tlakem

Přes 15 tisíc lidí v Jihlavě se během včerejšího večera ocitlo bez pitné vody. Může za to rozsáhlá porucha na vodovodním potrubí nedaleko zoologické zahrady. S tou ještě i dnes bojují pracovníci Služeb města Jihlavy (SMJ).

Dobrou zprávou je to, že pitná voda lidem již začíná téct. Podle pracovníků Služeb města Jihlavy, kteří na opravě pracují, může během dne tlak ještě kolísat nebo může být voda zakalená. „Porucha je opravdu rozsáhlá, je to na jedné z hlavních trubek, která zásobuje velkou část Jihlavy. Oprava bude velmi komplikovaná,“ řekl náměstek primátora Radek Popelka.

Aktuální informace ohledně rozsáhlé havárie vody najdou lidé ZDE

Další porucha v ulici Na Kopci 

Dobrou zprávou podle něho je, že včera – hodinu po nahlášení poruchy – se povedlo najít místo a poškozenou část uzavřít, a tím umožnit zásobování zbytku Jihlavy pitnou vodou. „Špatná zpráva je ta, že náhradní trasa není tak kapacitní, takže výpadky v dodávce vody mohou a budou pokračovat. A další špatnou zprávou je to, že při zpětném tlakování trubek došlo k další poruše, která je v ulici Na Kopci. Na odstranění poruchy se samozřejmě pracuje. Prosíme proto obyvatele o trpělivost. Všichni jsou na nohou, dělají, co mají a za to jim moc děkuji," řekl Radek Popelka.

Náhradní zásobování pitnou vodou je zajištěno několika cisternami. Jejich polohu můžete sledovat na speciální mapě

„Pracovníci Služeb města Jihlavy zároveň prosí obyvatele ulice Stavbařů, aby jim v případě problémů s vodou (změna tlaku, zákal) zavolali na číslo 704 641 500," dodává mluvčí Jihlavy Radovan Daněk. 

Porucha na vodovodu včera zasáhla 15 346 lidí, kteří se ocitli bez pitné vody. Dodávka pitné vody se dnes postupně obnovuje, je ale třeba upozornit, že v zasažených domácnostech může u vody stále docházet ke kolísání tlaku, zákalu či zavzdušnění, případně voda nemusí téct nějaký čas vůbec. „Během dneška by se situace měla stabilizovat," ujistil Daněk. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Jihlava | Zdroj Město Jihlava

Štítky voda, havárie, pitná, porucha, cisterna, SMJ, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lidem v Jihlavě po havárii opět začíná téct voda. Může být ale zakalená s kolísavým tlakem | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.